DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Iohannis, anunț SUMBRU despre 'riscurile care AMENINȚĂ viaţa şi sănătatea populaţiei'

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis

"Activitatea structurilor din domeniul protecţiei civile în România rămâne una vitală şi are un impact substanţial asupra securităţii naţionale şi a cetăţeanului", a declarat Klaus Iohannis în mesajul transmis de Ziua Protecţiei Civile.

"Am asistat, în ultima perioadă, la intensificarea riscurilor care ameninţă viaţa şi sănătatea populaţiei, mediul înconjurător şi valorile patrimoniului naţional. Nu există elemente care să ne facă să credem că ele se vor diminua în viitor. Dimpotrivă, trebuie să ne concentrăm atenţia asupra emergenţei unor noi factori de risc, generaţi îndeosebi de schimbările climatice radicale şi de diversitatea activităţilor economice care utilizează, produc şi comercializează substanţe periculoase.

Citește și: ALERTĂ - O stație de metrou din București a fost EVACUATĂ de urgență din cauza unui COLET SUSPECT

În faţa acestei realităţi, activitatea structurilor din domeniul protecţiei civile în România rămâne una vitală şi are un impact substanţial asupra securităţii naționale și a cetățeanului.

Ne aflăm într-un context în care alinierea mecanismului naţional de gestionare a situaţiilor de urgenţă la standardele şi prevederile NATO şi ale UE adaugă noi valenţe strategice activităţilor din domeniul protecției civile.

Este însă fundamental ca progresele din planul legislativ să fie dublate de progresele înregistrate la nivelul relaţiei cu societatea civilă, care constituie un factor determinant atât în procesul bunei guvernări, cât şi în pregătirea populaţiei pentru reacţia în situații de urgență.

Succesul misiunilor dumneavoastră ţine, în egală măsură, şi de gradul de educare a populaţiei, pentru că eficienţa intervenţiei instituţiilor statului este mult scăzută în lipsa solidarităţii cetăţeneşti. Din această perspectivă, este extrem de necesară punerea în practică a unei strategii de creştere a nivelului de cunoaştere a populaţiei cu privire la modul de a reacţiona în situații de urgență.

În activitatea dumneavoastră, un concept fundamental este cel potrivit căruia „prevenirea este mai eficientă decât reacţia”. De aceea, este necesară o abordare integrată, pentru a fi asigurată o cât mai bună reacţie în cazul situaţiilor de urgenţă. Investiţiile în infrastructură, în consolidarea clădirilor sau în sfera sănătăţii publice sunt obligatorii pentru creşterea capacităţii de a preveni, dar şi de a interveni eficient în cazul producerii unor dezastre.

Stimaţi pompieri, medici, asistenţi, paramedici, piloţi şi salvamontişti, dumneavoastră sunteţi dedicaţi unui serviciu public cu un impact profund în viaţa colectivităţilor. Vă mulţumesc pentru profesionalismul şi responsabilitatea civică de care aţi dat mereu dovadă, pe măsura importanţei misiunii umanitare ce vă revine! Activitatea dumneavoastră de zi cu zi nu doar că asigură îndepărtarea unor pericole, dar contribuie şi la consolidarea solidarităţii civice şi sociale.

În încheiere, adresez întregului personal din structurile Protecţiei Civile sincere urări de sănătate, împliniri pe toate planurile şi putere de muncă, în continuare, în folosul semenilor noştri.

La mulți ani!”, s-a arătat într-un comunicat remis Știripesurse.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.