Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, mesaj pentru eroul MOMENTULUI la Londra: 'E o idee, de ce nu' - VIDEO

www.presidency.ro
Klaus Iohannis Statele Unite

Preşedintele Klaus Iohannis, a declarat, la finalul întâlnirii sale de la Washington D.C.cu membri ai comunităţii românilor din SUA, răspunzând la întrebările presei române prezente la eveniment, că îl admiră pe Florin Morariu, românul care a devenit cunoscut ca urmare a faptelor sale curajoase din timpul atentatului terorist din 3 iunie de la Londra.

"Mi-a plăcut foarte mult şi recunosc că am văzut reportajele şi l-am admirat. E demn de toată aprecierea. Astfel de oameni cu un curaj civic ieşit din comun sunt exemple extraordinar de frumoase şi pentru tânăra generaţie," a declarat şeful statului, potrivit Agerpres.

Citește și: Iohannis, discurs EMOȚIONANT în fața românilor din SUA: 'Puteți fi un CATALIZATOR'

Întrebat fiind dacă a luat în considerare decorarea lui Florin Morariu, preşedintele a replicat: "E o idee, de ce nu?!".

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, miercuri, la o întâlnire cu membri ai comunităţii românilor din Washington D.C., organizată la Ambasada României din capitala SUA.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează, în perioada 4-9 iunie, o vizită în Statele Unite ale Americii, elementul central fiind întrevederea oficială cu liderul de la Casa Albă, Donald Trump.

Citește și: Dan Şova rupe tăcerea: Ce a spus după audieri

Mai devreme în cursul zilei de miercuri, şeful statului a participat la Washington, D.C. la dezbaterea "20 Years After - The Relevance of the Romanian - U.S. Strategic Partnership in the Current International and Security Context", dedicată aniversării a două decenii de la încheierea parteneriatului strategic bilateral, găzduită de Heritage Foundation.

La întâlnirea cu membrii comunităţii române au mai participat soţia preşedintelui român, Carmen Iohannis, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans G. Klemm, fostul ambasador al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti Mark Gitenstein, consilierii prezidenţiali Dan-Andrei Muraru şi Bogdan Aurescu, precum şi şeful SRI, Eduard Hellvig.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.