Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis a dat șah cu nominalizarea lui Vlase la SIE. DOVADA că nu a fost o negociere și CONTRAATACUL Taberei Dragnea

Șah

Nominalizarea deputatului Gabriel Vlase a luat pe aproape toată lumea prin surprindere. Ea venea în toiul unui război crunt între PSD și președintele României și într-un moment în care nimeni nu se mai aștepta la o astfel de mutare. Deși în zona politică apăruseră zvonuri încă din cursul săptămânii trecute în acest sens, vestea a venit a picat ca un trăznet în PSD. Surpriza a fost totală pentru președintele Liviu Dragnea care s-a folosit de Gabriel Vlase la mai toate legile cu cântec pentru a conduce lucrările Camerei Deputaților sau ale plenului comun ale celor două camere ale Parlamentului.

Vestea l-a lovit cu leuca in cap”, ne-a relatat un fruntaș PSD-ist în momentul în care l-am întrebat cum a primit președintele PSD vestea nominalizării lui  Gabriel Vlase. Liviu Dragnea ar fi trecut în scurt timp de la surpriză totală la furie. Unul din apropiații liderului PSD ar fi afirmat chiar în cercul de intimi de la Palatul Parlamentului că ”Ieri m-am văzut cu Vlase și nu mi-a zis nimic”.

Curtea Constituțională pune CRUCE marelui plan al PSD: decizia care îl salvează pe Iohannis

Dovada derutei s-a văzut clar și în intervențiile unor lideri social-democrați imediat de după anunțul venit de la Administrația Prezidențială. Oameni ca Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș sau Codrin Ștefănescu, secretar executiv al PSD, chiar au afirmat public că nu știu despre o astfel de discuție în cadrul partidului.

Ulterior purtătorii de mesaje ale PSD au primit instrucțiuni prin care să afirme că numirea președintelui Iohannis ar fi făcută la presiunile PSD. Linia a fost menținută cu sfințenie, chiar dacă cu mici derapaje pe tot parcursul zilei.

În paralel a avut un adevărat asalt asupra nominalizatului. Zeci de apeluri telefonice i-ar fi fost adresate pentru a i se cere explicații privind acceptarea nominalizării.

Potrivit informațiilor noastre comunicarea oficială a partidului va schimba însă foaia în curând. Surse apropiate liderului PSD susțin că o ofensivă împotriva nominalizării lui Gabriel Vlase va avea loc în următoarele zile. Ea nu va veni direct de la centru ci va folosi ca intermediari oameni din județe. Principalii pioni vor deveni cei 16 președinți interimari ai filialelor județene care depind direct de Liviu Dragnea, la care se vor adăuga și unul sau doi din actualii vicepreședinți ai partidului. Ideea pe care se va merge e aceea că PSD nu ar trebui să îl susțină pe Gabriel Vlase pe motiv că orice propunere vine de la Președintele Klaus Iohannis este una toxică. Mai mult... vor exista social-democrați care îi vor solicita lui Vlase să refuze nominalizarea și să se dea la o parte. Foarte probabil ca atacul inițial să fie dat prin Marian Oprișan, președintele PSD Vrancea, cel care ar depinde direct de Liviu Dragnea.

Este evident că o asemenea abordare nu poate să nu aibă urmări. Prin această numire Tabăra dizidenților în frunte cu Ecaterina Andronescu, Mihai Tudose, Codrin Ștefănescu sau Niculae Bădălău va primi un nou suflu, in timp ce Tabăra Dragnea e pusă într-o postură cel puțin delicată. O nesusținere a unui membru fidel de partid, un om care a dus tot greul luptelor din Parlament cu legile de organizare a justiției ar arăta foarte urât pentru masa parlamentarilor PSD, în timp ce un vot pozitiv va arăta public șubrezirea puternică a poziției liderului social-democrat.

Cert e că procedura a fost demarată și președintele Klaus Iohannis a reușit dintr-un condei să schimbe agenda Parlamentului. Deputatul PSD, Mihai Weber, președintele Comisiei de contro a SIE a dat deja semnalul: ”Procedura a început și va continua”, a declarat acesta imediat după comunicatul sosit de la Administrația Prezidențială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.