Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis a discutat cu Șeicul Hamdan bin Zayed Al Nahyan situația din Siria și Yemen

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis cotroceni

Președintele Klaus Iohannis l-a primit luni pe Alteţa Sa Șeicul Hamdan bin Zayed Al Nahyan, conducătorul reprezentativ al regiunii de vest a Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, cei doi având un schimb de opinii cu privire la o serie de dosare regionale complexe, cum ar fi situaţia din Siria şi Yemen.

”Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit luni pe Alteţa Sa Șeicul Hamdan bin Zayed Al Nahyan, conducătorul reprezentativ al regiunii de vest a Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, cu ocazia vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România. Președintele României a salutat această vizită, care reprezintă un nou pas important spre dezvoltarea și aprofundarea relației bilaterale, pornind de la tradiția existentă de cooperare excelentă dintre cele două state, care în ultima perioadă a înregistrat o dinamizare deosebită a contactelor bilaterale”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Președintele Klaus Iohannis a arătat, potrivit sursei citate, că Emiratele Arabe Unite rămân unul dintre cei mai importanți parteneri din regiune, precum și cel mai activ partener economic al țării noastre în zona Golfului, România menținându-și interesul pentru dezvoltarea unui parteneriat solid în domeniile de interes comun.

”În acest sens, Președintele Klaus Iohannis a evocat extinderea cooperării dintre România şi Emiratele Arabe Unite, rezultată în urma desfășurării primei reuniuni a Comitetului Mixt de cooperare bilateral, care a avut loc în aprilie 2018 la București, alături de un Forum de Afaceri româno-emiratez, şi a subliniat importanţa punerii rapide în practică a aspectelor convenite cu acel prilej. De asemenea, Președintele României a pledat pentru intensificarea schimburilor comerciale şi creșterea nivelului investiţiilor emirateze în România şi a arătat interesul ţării noastre pentru o colaborare mai strânsă cu Emiratele Arabe Unite în domeniul energiei. Președintele României a mulțumit, cu acest prilej, pentru eforturile autorităţilor din Emiratele Arabe Unite de a integra comunitatea tot mai numeroasă de români care sunt stabiliţi, lucrează şi care contribuie în mod substanțial la dezvoltarea societății emirateze. Totodată, Președintele Klaus Iohannis a subliniat importanţa aprofundării relaţiilor bilaterale în domeniul cultural şi al educaţiei, pornind de la oferta educaţională a universităţilor româneşti”, mai informează Președinția.

Șeicul Hamdan bin Zayed Al Nahyan a mulțumit, mai menționează comunicatul, Președintelui României pentru sprijinul său în dezvoltarea colaborării în toate domeniile cu România, relaţia cu ţara noastră, o ţară prietenă pentru Emiratele Arabe Unite, având caracter strategic.

”Înaltul oficial emiratez a subliniat, în acest sens, dorinţa ţării sale de a pune accentul în special pe dezvoltarea domeniului economic, cu beneficii reciproce pentru ambele părţi şi a menţionat interesul Emiratelor Arabe Unite, inclusiv la cel mai înalt nivel, de a creşte investiţiile emirateze în România. Șeicul Hamdan bin Zayed Al Nahyan a arătat, de asemenea, că ţara sa este interesată şi de intensificarea cooperării cu România în domeniul protecției mediului şi a exprimat aprecierea deosebită pentru comunitatea de români din Emiratele Arabe Unite. Președintele României și înaltul oficial emiratez au fost de acord că există necesitatea unui dialog politic mai strâns, inclusiv pe plan internațional, în vederea gestionării mai eficiente a provocărilor regionale de securitate. În acest sens, în cadrul discuțiilor, a avut loc un schimb de opinii cu privire la o serie de dosare regionale complexe, cum ar fi situaţia din Siria şi Yemen”, mai precizează Administrația Prezidențială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.