Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis a SEMNAT! Două legi importante, promulgate în această dimineaţă

klaus iohannis semneaza decrete

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, în această dimineaţă, două noi decrete. Este vorba despre decretul promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 50/2017 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2017 pentru stabilirea unor măsuri în domeniul administrației publice centrale și pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Citeşte şi: Medicii au făcut anunţul OFICIAL. De ce a ajuns Arşinel la spital şi ce prognostic au specialiştii

"Se înfiinţează Agenţia pentru Competitivitate, instituţie publică cu personalitate juridică, finanţată integral de la bugetul de stat, în subordinea Secretariatului General al Guvernului. Agenţia pentru Competitivitate este condusă de un preşedinte cu rang de secretar de stat, numit şi eliberat din funcţie prin decizie a prim-ministrului.”, se arată în textul ordonanţei.

Legea vizează modificări şi pentru  Administraţia Naţională de Meteorologie, Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării“, dar şi înfiinţarea unor fonduri, puse la dispoziţia preşedintelui României, preşedintelui Senatului, al Camerei Deputaţilor şi al prim-ministrului.

„(...)pentru acordarea de ajutoare, recompense, contribuţii la acţiuni umanitare şi burse, se constituie fondul Preşedintelui României, fondul preşedintelui Senatului, fondul preşedintelui Camerei Deputaţilor, fondul primministrului, care se aprobă anual prin buget, în limita sumei maxime de 500 mii lei”, se mai arată în textul ordonanţei.

Pe lângă ordonanţa 50/2017, preşedintele Klaus Iohannis a semnat şi decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri privind realizarea investițiilor finanțate din fonduri publice.

Citeşte şi: Tudorel Toader anunţă PRIMELE MĂSURI după protestul din penitenciare. Ce a hotărât ministrul .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.