Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis a semnat: Intră în vigoarea noua lege care-i poate da bătăi de cap lui Dragnea în Brazilia

klaus iohannis semneaza decrete

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea pentru ratificarea Tratatului dintre România şi Brazilia privind asistența judiciară reciprocă în materie penală, tratat ce a fost semnat pe 13 iunie 2017, la Brasilia, se arată într-un comunicat remis de Administraţia Prezidenţială.

Proiectul de lege pentru ratificarea Tratatului între România şi Republica Federativă a Braziliei privind asistenţa judiciară reciprocă în materie penală a fost adoptat, de Senat, pe 23 aprilie.

Scopul iniţiativei legislative adoptate de senatori a fost acela de a reglementa formele de asistenţă judiciară în materie penală necesare, pentru a uşura legăturile între autorităţile române şi cele braziliene. Proiectul de lege a fost adoptat cu unanimitate de voturi.

În tratat sunt specificate preverile legate de asistenţa judiciară reciprocă şi care cuprinde:

"a) notificarea de acte; b) luarea de mărturii sau de declaraţii ale persoanelor, inclusiv prin videoconferinţă; c) transferul temporar al persoanelor deţinute; d) percheziţia şi sechestrul; e) comunicarea de documente, procese verbale, elemente de probă şi obiecte; f) localizarea şi identificarea persoanelor sau a obiectelor; g) identificarea, localizarea, indisponibilizarea, sechestrarea şi confiscarea produselor infrancţiunii şi asistenţa în proceduri legate de acestea; h) restituirea bunurilor; i) transmiterea spontană de informaţii; j) alte forme de asistenţă permise de legile Părţii solicitate şi convenită de Autorităţile Centrale ale Părţilor.

Vezi şi: Carbohidratii NU trebuie să fie inamicii siluetei! Secretul prin care îi transformi în energie, nu în grăsime

La momentul adoptării în Camera Deputaţilor, Liviu Dragnea a fost ţinta ironiilor opoziţiei în plen, din cauza presupuselor sale legături cu ţara sud-americană. Publicaţia Rise Project scria că Liviu Dragnea și Mugurel Gheorghiaș, fost coleg de facultate, sunt suspecți într-un caz de spălare de bani în Brazilia, potrivit informațiilor confirmate de procurorul federal din această țară, Carlos Wagner Barbosa Guimarães. Liviu Dragnea ar fi suspectat că ar fi folosit bani proveniți din afaceri corupte din România la achiziția de proprietăți pe plaja din Cumbuco, la 30 de kilometri de Fortaleza, capitala statului Ceara.

O cerere de asistență judiciară a ajuns în Brazilia, conform procurorului federal, pe 25 iulie 2017, din partea Ministerului Public și a Poliției din România. Cererea a fost procesată de Departamentul pentru Recuperarea Prejudiciilor și Cooperare Internațională care face parte din Ministerul Justiției din Brazilia și a fost trimisă mai departe către Parchetul din statul Ceara.

Liviu Dragnea a negat că ar avea proprietăţi în Brazilia sau că ar avea cunoştinţă despre o anchetă care să-l vizeze în Brazilia.

Vezi şi: Profită pe termen lung de legumele cu frunze verzi: Cum te ajută să ai oase sănătoase .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.