Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis a semnat: Se mai pompează 200 de milioane de euro în autostrada A3 Bucureşti - Borş

Administratia Prezidentiala
iohannis semneaza

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care aprobă o cofinanțare de 200 de milioane de euro pentru autostrada A3 București - Borș, conform informațiilor furnizate de Administrația Prezidențială. Această cofinanțare este parte a Mecanismului de Redresare și Reziliență dintre România (PNRR) și Banca Europeană de Investiții, iar documentele aferente au fost semnate la București la 16 noiembrie 2023 și la Luxemburg la 20 noiembrie 2023, transmite Agerpres.

 

Potrivit legii, i se deleagă Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii întreaga autoritate şi responsabilitate în realizarea proiectului Autostrada A3 România. Acest minister asigură implementarea proiectului prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A., în calitate de agenţie de implementare.

Ministerul Finanţelor va încheia cu Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A. un acord subsidiar prin care se stabilesc drepturile şi obligaţiile părţilor în implementarea proiectului şi executarea contractului de finanţare.

200 de milioane de euro cofinanțare pentru autostrada A3 Bucureşti - Borş

 

Cheltuielile aferente proiectului, respectiv cheltuielile reprezentând echivalentul în lei al valorii împrumutului şi al celorlalte fonduri publice destinate finanţării costului acestuia, inclusiv taxele şi impozitele aferente, se cuprind în bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie prin legile bugetare anuale.

Sumele trase din împrumut şi virate în contul de valută deschis pe numele Ministerului Finanţelor la Banca Naţională a României se utilizează pe măsura necesităţilor de finanţare a deficitului bugetului de stat şi de refinanţare a datoriei publice guvernamentale, în conformitate cu prevederile legii.

Plata serviciului datoriei publice aferent împrumutului, respectiv rambursarea capitalului, plata dobânzilor, comisioanelor şi a altor costuri aferente împrumutului, se asigură, conform legislaţiei în vigoare privind datoria publică, prin mecanismul aferent finanţărilor rambursabile contractate de Guvern, prin Ministerul Finanţelor, în vederea finanţării deficitului bugetului de stat şi refinanţării datoriei publice guvernamentale.

De asemenea, se autorizează Guvernul ca, prin Ministerul Finanţelor, să convină cu Banca Europeană de Investiţii

amendamente la conţinutul contractului de finanţare care nu sunt de natură să majoreze obligaţiile financiare asumate de România faţă de BEI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.