Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, anunț după discuția cu Juncker: 'Mă voi implica total și voi face absolut tot'

iohannis comisie

Președintele Klaus Iohannis a avut miercuri, 31 ianuarie, o discuție cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, la Bruxelles. Printre temele abordate au fost și modificările legislative din domeniul justiției.

„Cred că așteptați să spun măcar o frază despre abordarea pe legile justiției. Personal, sunt hotărât și convins că voi reuși ca aceste discuții să se termine cu legi care vor fi, în varianta cea mai bună, îmbunătățite, legi care pot fi folosite practic. Dar cel mai important obiectiv al meu rămâne același: independența justiției românești este intangibilă. Este o chestiune pentru care mă voi implică total și voi face tot, absolut tot ce poate să facă un președinte pentru a păstra lucurile așa”, a declarat președintele Iohannis, la finalul discuțiilor.

Vezi și: Florin Iordache, prima reacție la deciziile CCR pe legile justiției. Cum va proceda Comisia specială

„Am avut discuții multe, foarte bune. Evident că o bună parte din ele s-au centrat pe președinția Consiliului Uniunii.

Am discutat însă mult despre viitorul Uniunii, despre crizele pe care trebuie să le abordăm cu multă hotărâre și, sperăm noi, rezultate bune. Am abordat și discuții concrete, cum ar fi cadrul multianual pentru bugetul post 2020.

Am discutat despre România. A existat un interes proportional pentru evenimente din România, inclusiv pe teme de justiție. Toate discuțiile au fost într-o notă pozitivă, constructivă și mi-au făcut plăcere.

Am subliniat că România este o țară proeuropeana, deplin angrenată în procesul de modernizare a Uniunii.

Am evidențiat cele patru dimensiuni importante care vor stă la baza programului nostru pentru președinție: asigurarea unei creșteri durabile și echitabile pentru toate stalele membre, menținerea unei Europe sigure pentru cetățenii săi, consolidarea rolului global al UE și promovarea valorilor europene.

Viziunea noastră, a României, este una puternic proeuropeana și avem că obiectiv strategic o integrare mai profundă în Uniune. Vrem că acest lucru să transpară și prin felul în care vom organiza președinția.

În pregătirea consiliului avem foate multe probleme de rezolvat. În acest loc țîn foarte mult să mulțumesc președintelui Juncker pentru disponibilitatea de a veni în sprijinul României. Dosarele care vor fi scandente în timpul președinției noastre sunt... dacă folosesc cuvântul complicate este un understatment.

Am primit încurajări, am primit întrebări foarte bune, recunosc că niciuna încuietoare și sunt foarte optimist în ceea ce privește colaborarea noastră în pregătirea președinției consiliului Uniunii”, a mai declarat președintele Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.