Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, atac dur la Dăncilă: 'România a fost boicotată de declarațiile politice'

Administrația Prezidențială
iohannis dancila iohannis guvern

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, la întâlnirea cu șefii de misiuni, cu prilejul Reuniunii Anuale a Diplomației, că România a fost boicotată cu privire la postul nepermanent la Consiliul ONU de declarații politice formulate fără mandat.

"Din păcate nu putem marca faptul că România a fost aleasă pe o poziție de membru nepermanent în Consiliul ONU, chiar dacă ați făcut eforturi susținute. România a fost boicotată de declarațiile politice ale unor înalți demnitari români, formulate fără mandat și contrare unor poziții tradiționale ale României. Aceste grave derapaje au dus la eliminarea sprijinului fiind creionată o percepție, eronată pe fond, a unei lipse de predictibilitate", a declarat Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.

Estonia a obţinut o poziţie de membru nepermanent în Consiliul de Securitate ONU, pentru perioada 2020-2021, în detrimentul României. Estonia a câştigat runda decisivă cu 132 de voturi, în timp ce România a fost susţinută de 58 de ţări.

Cel mai probabil, preşedintele Iohannis se referă la declaraţiile premierului Dăncilă şi ale fostului lider PSD Liviu Dragnea pe tema mutării ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.