Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis atacă dur PSD pentru refuzul de a semna pactul propus: 'Păi se poate, după ce şi-au luat-o la vot? Au majoritate toxică în Parlament'

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a lansat un atac dur la PSD, la evenimentul de lansare a volumului „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa” la Alba Iulia. Preşedintele este nemulţumit de faptul că PSD, în loc să semneze pactul propus după consultările de la Cotroceni, au venit cu propria lor variantă de acord politic.

"PSD şi satelitul său, ALDE, au făcut o campanie anti-europeană, au încercat să spună românilor că nu sunt bine priviţi şi primiţi în Europa, ceea ce este fals. Cu toţii avem rude în Europa şi ştim că românii sunt foarte bine priviţi.

Pesediştii sunt foarte supăraţi sau bosumflaţi pentru că eu în continuare, cu toate că s-a terminat campania, umblu prin ţară şi spun că românii nu mai vor PSD. Asta s-a arătat prin vot. Este voinţa suverană a românilor şi acest lucru trebuie înţeles de toată lumea.

După ce am făcut consultări cu partidele, le-am propus un pact. PNL imediat a ieşit şi a spus 'Foarte bine, semnăm acest pact. Este exact ce vor românii.' USR, la fel, susţine pactul. Le-am cerut pesediştilor să repare inclusiv legile justiţiei. Le-am spus în faţă la consultări: 'Voi le-aţi stricat, nu aveţi decât să le reparaţi.' Ei, cine face fiţe? PSD. Păi se poate? După ce şi-au luat-o la vot? Oamenii s-au exprimat clar, lumea se aşteaptă să facă ce trebuie. Ei nu fac. De ce nu fac? Pentru că au în continuare în Parlamentul nostru o majoritate toxică. Au venit cu tot felul de poveşti. Hai că trebuie să adăugăm şi una, şi alta, chestiuni de-ale lor. Doar ca să nu semneze, să nu facă ce le-au cerut românii. PSD caută tot felul de soluţii ca să se eschiveze.

Până când această majoritate pesedistă toxică nu este înlocuită în Parlament, lucrurile se vor schimba greu. Oamenii trebuie să înţeleagă că este nevoie de multă determinare pentru a trece prin toate alegerile", a afirmat Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.