Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzat în Afacerea BMW pentru Poliție, Iohannis cere procurorilor să facă lumină: Prietenia dlui Schmidt cu mine nu a contat cu siguranță!

Administratia Prezidentiala
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că prietenia sa cu omul de afaceri Michael Schmidt nu a contat în ceea ce priveşte câştigarea licitaţiei desfăşurate de Poliţia Română pentru achiziţionarea de automobile BMW şi a subliniat că, dacă sunt suspiciuni privind legalitatea procedurii, există suficiente autorităţi competente să facă verificări.

"Despre prietenia cu mine pot să vă spun că nu a contat cu siguranţă, iar informaţiile mele despre această procedură sunt doar cele care au apărut pe sursele deschise, adică pe media, însă pot să vă spun un lucru foarte clar: dacă există suspiciuni, atunci avem suficiente autorităţi competente să verifice aceste lucruri şi, dacă îmi permiteţi, mă aştept ca aceste autorităţi să verifice toate lucrurile la sânge. Este inadmisibil, din punctul meu de vedere, ca numele meu şi poziţia mea să fie trase într-o chestiune care poate să fie verificată tehnic. Cred că este evident pentru toată lumea că eu personal nu am nicio treabă cu această achiziţie, dar dacă există suspiciuni atunci mă aştept la clarificări şi cam foarte repede", a spus şeful statului jurnaliştilor care îl însoţesc în SUA.

USR a criticat, într-o postare pe Facebook, licitaţia organizată pentru achiziţionarea de maşini de către IGPR.

''În timp ce Coaliţia PSD-PNL îi sărăceşte pe români, prietenul preşedintelui Klaus Iohannis a câştigat licitaţii în valoare de 233 de milioane de lei doar anul acesta. Ultima licitaţie câştigată: Poliţia Română cumpără 600 de maşini BMW de la compania prietenului lui Klaus Iohannis, cu fonduri europene. Există trecute specificaţii absurde ale licitaţiei (de exemplu, cutie de viteze cu minimum 8 trepte), care asigură că nicio altă marcă nu poate concura la nivelul preţului.

O singură ofertă primită. Coincidenţă: de la prietenul lui Klaus Iohannis'', au precizat reprezentanţii USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.