Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis: Casa Francofoniei reprezintă un set de valori care ne sunt nouă, românilor, o preţioasă moştenire

iohannis scoala

Președintele Klaus Iohannis a fost prezent, luni, la ceremonia de inaugurare a Casei Francofoniei din campusul Universității Naționale de Știință și Tehnologie - Politehnica București.

 

Cu această ocazie, șeful statului a afirmat că în campusul Politehnicii învață peste 4.000 de studenți din țări care fac parte din Organizația Internațională a Francofoniei.

 

„Aceasta arată importanța pe care o are educația între preocupările noastre, ca loc de întâlnire între identități, ca generatoare de solidarități, și arată în mod concret cum vedem noi Francofonia Viitorului. Casa Francofoniei, ca și spațiul academic francofon din România, reprezintă o dovadă a apartenenței la un set de valori care ne sunt nouă, românilor, o prețioasă moștenire, dar și catalizator al energiilor prezentului”, a afirmat președintele.

 

Șeful statului a ținut să amintească un moment de anul trecut.

„În 2022, când am participat la punerea temeliei Casei Francofoniei, am avut aici și o emoționantă întâlnire cu un grup de refugiați din Ucraina. A fost un moment cu o mare încărcătură simbolică, o expresie a solidarității României cu cei care luptă pentru libertate, democrație și respectarea drepturilor omului, ca și pentru prevalența forței dreptului în fața dreptului forței. Aceste valori, care sunt și misiuni fundamentale ale Francofoniei, vor rămâne și pe mai departe obiective esențiale ale politicii noastre externe și vor continua să fie priorități pe agenda noastră la nivel internațional”, a mai spus Iohannis.

 

Totodată, acesta a precizat că în contextul începutului noului an universitar și al intrării în vigoare a noilor legi ale educației, care au fost fundamentate pe proiectul „România Educată”, inaugurarea Casei Francofoniei reprezintă un exemplu elocvent al eforturilor de a internaționaliza învățământul superior din țara noastră.

 

„Încurajez comunitățile academice din întreaga țară să se implice cu toată energia în procesul de dezvoltare a parteneriatelor internaționale și a colaborării cu mediul de afaceri, în vederea creșterii contribuției învățământului nostru superior în domeniul combaterii schimbărilor climatice, a poluării și a deteriorării biodiversității. Totodată, trebuie să ne concentrăm pe abordarea provocărilor la adresa securității energetice și cibernetice”, a adăugat șeful statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.