Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, către experții străini: România traversează un amplu proces de reformă a sistemului educațional

Radu Pop

Președintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj în cadrul celei de-a cincea ediții a evenimentului „The Future of Higher Education – Bologna Process Researchers’ Conference”. Mesajul a fost prezentat de către Diana-Loreta Păun, Consilier prezidențial - Departamentul Sănătate Publică.

„Politicile bazate pe dovezi sunt comune și considerate o bună practică la nivel internațional, iar România înregistrează progrese remarcabile în integrarea acestui principiu în guvernarea de zi cu zi, îmbunătățind planificarea strategică inclusiv a bugetelor pentru a alinia resursele cu prioritățile de politică publică, în timp ce investește în creșterea capacității instituțiilor publice de a monitoriza și evalua implementarea și rezultatele politicilor publice.

Concluziile lucrărilor de cercetare prezentate aici, în aceste zile, sunt cruciale pentru asigurarea unor politici publice eficiente, care vor contribui la atingerea obiectivelor comune specifice inițiativei pe care o împărtășim - construirea Spațiului European al Învățământului Superior. Se poate contura, astfel, o imagine de ansamblu a situației de implementare a diferitelor linii de acțiune ale Procesului Bologna și, în același timp, se pot face comparații mai aprofundate între statele membre pentru a identifica trăsături comune și provocări diferite pe care sistemele educaționale naționale le întâmpină în momentul implementării obiectivelor Spațiului European al Învățământului Superior.

Reformă

Dumneavoastră, cercetătorii angrenați în Procesul Bologna, aveți un rol-cheie în a ne ajuta să înțelegem experiența unică pe care o reprezintă Spațiul European al Învățământului Superior. Cu toate că încă mai este mult de făcut pentru a conecta și a face compatibile toate sistemele educaționale din acest spațiu, evenimente precum cel care începe astăzi pot contribui semnificativ la eforturile de atingere a acestor obiective.

Este o oportunitate deosebită să avem experți în politici educaționale din toate țările membre ale Spațiului European al Învățământului Superior aici, la București, într-un moment crucial pentru dezvoltarea țării. România traversează un amplu proces de reformă a sistemului educațional, demarată prin proiectul „România educată”, pe care l-am inițiat. Viziunea pentru viitorul educației românești a impus schimbări semnificative în modul în care educația se desfășoară, în organizarea sistemului educațional și în alocarea resurselor. De asemenea, există acum ținte ambițioase pentru învățământul superior, cercetare, dar și în ceea ce privește educația adulților. Prin urmare, analiza rezultatelor activităților dumneavoastră de cercetare privind implementarea politicilor Procesului Bologna în țările pe care le reprezentați poate constitui o bună oportunitate pentru decidenții români, precum și pentru reprezentanții instituțiilor de învățământ superior, care sunt primii responsabili la noi pentru transpunerea politicilor în acest domeniu”, a declarat Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.