Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, Ciolacu și alți politicieni, mesaje de Ziua națională a SUA: 'Recunoştinţa noastră se îndreaptă către trupele americane din România'

Inquam Photos / George Calin
Iohannis SUA Kavalec

Politicienii din România au transmis, marţi, mesaje de Ziua naţională a Statelor Unite ale Americii. „Recunoştinţa noastră se îndreaptă către trupele americane din România, pentru contribuţia lor la securitatea euro-atlantică”, scrie pe Twitter Klaus Iohannis.

„Recunoştinţa noastră se îndreaptă către trupele americane din România, pentru contribuţia lor la securitatea euro-atlantică”, scrie pe Twitter Klaus Iohannis.

„Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite este un fundament al politicii noastre externe și expresia unui angajament comun pentru valorile democratice ce constituie un reper esențial pentru națiunile noastre și parteneriatul transatlantic. La mulți ani, Statelor Unite ale Americii”, transmite pe Facebook premierul Marcel Ciolacu.

„Cu ocazia doresc să transmit un călduros mesaj de respect şi prietenie poporului american şi Guvernului Statelor Unite ale Americii, ţară care a promovat în lume, încă de la fondarea sa, idealuri de libertate, democraţie, pace şi prosperitate globală. Între România şi SUA funcţionează un profund parteneriat strategic care, prin eforturi comune, garantează valorile democraţiei şi progresului, libertăţii şi justiţiei, securităţii şi prosperităţii! La mulţi ani, Statelor Unite ale Americii”, spune ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

1La mulți ani Statelor Unite ale Americii! 247 de ani de la câștigarea independenței! În 2023, și parteneriatul strategic România-SUA împlinește 26 de ani! Iar, în vremurile actuale, a devenit limpede cât de important este acest parteneriat pentru securitatea națională a României! Mă bucur că există eforturi la nivelul Congresului SUA pentru adoptarea unei strategii americane pentru Marea Neagră. Și am o mare apreciere față de modul în care Ambasadoarea SUA în România, Kathleen F Kavalec, gestionează parteneriatul strategic dintre țările noastre. În calitate de ministru al Justiției, voi face toate eforturile pentru a sprijini includerea României în Programul Visa Waiver! Acesta ar fi un mesaj clar al prieteniei dintre popoarele noastre! Le urez un 4 iulie special și militarilor americani de pe teritoriul țării noastre, dar și comunității de români din SUA. La mulți ani!”, scrie Alina Gorghiu, ministrului justiției, pe Facebook.

„La mulți ani tuturor americanilor din România și tuturor românilor din Statele Unite! America este și rămâne una dintre cele mai fascinante țări din lume, pe care o prețuiesc enorm. Parteneriatul strategic cu SUA este una dintre cele mai bune decizii ale României, o investiție în siguranța țării noastre. Astăzi, când Rusia a aprins focul războiului la granița noastră, devine tot mai clar cât de importantă este această alianță care ne garantează pacea atât de puternic încercată. Libertatea și demnitatea nu sunt negociabile”, scrie pe Facebook europarlamentarul Eugen Tomac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.