Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis confirma acordul pentru ce-si doreste Dragnea

iohannis dragnea machiavelli.ro

Vicepremierul Liviu Dragnea preciza in urma cu cateva zile ca la terminarea consultarilor de la Cotroceni pe tema bugetului Apararii l-a intrebat pe Klaus Iohannis daca mai sustine proiectul regionalizarii si descentralizarii, iar Iohannis i-ar fi raspuns ca il sustine in continuare

Presedintele Klaus Iohannis a confirmat intr-un interviu acordat joi ca din punctul sau de vedere regionalizarea trebuie facuta, dar in anumite conditii.

"Regionalizarea (...) poate fi o măsură care duce la modernizarea României. Dacă prin regionalizare se obţine o administraţie mai eficientă, o modernizare a administraţiei şi se obţine dezvoltare economică, atunci trebuie făcută, dar această chestiune trebuie discutată în public, trebuie să avem mult mai multe discuţii cu actorii implicaţi pentru a simţi cum şi-ar dori şi oamenii şi politicienii o evoluţie în acest sens, după care specialiştii vor putea să vină cu propuneri foarte concrete. Personal, sunt de părere că merită reluată discuţia pe regionalizare şi descentralizare", a spus şeful statului, la Realitatea Tv.

El a indicat că reforma în administraţia publică se poate face împreună cu discuţia pe regionalizare şi descentralizare, subliniind că există un număr prea mare de entităţi administrative.

"Dacă vorbim de numărul entităţi administrative, eu cred că avem prea multe, este ineficient şi va trebui totuşi să găsim căi de eficientizare împreună cu oamenii. O cale greşită ar fi să se formeze o echipă de specialişti să vină să propună să se impună legea fără să se discute cu oamenii. O astfel de abordare ar fi contraproductivă şi nu ar duce niciunde fiindcă ar fi respinsă de jos, de aceea şi aici acelaşi lucru, trebuie să începem discuţia, să aducem toate argumentele administrative şi ştiinţifice, să lăsăm discuţia să meargă în profunzime, iar după aceea să mergem să culegem concluziile şi iarăşi cu politicienii şi specialiştii să venim cu cea mai bună propunere pentru a o pune în practică", a arătat preşedintele Iohannis.

Şeful statului a spus că este obligatorie revizuirea Constituţiei, iar discuţia cu privire la legea fundamentală ar trebui reluată.

"Este chiar obligatoriu, fiindcă anumite lucruri care de facto există nu sunt prinse încă în Constituţie şi din acest punct de vedere Constituţia trebuie revizuită, dar cu această ocazie dacă toate partidele se înţeleg ea poate fi chiar modernizată. Şi acest demers, modernizarea Constituţiei este, tehnic vorbind, tot o revizuire a Constituţiei. (...) Părerea mea este că merită reluată discuţia pe revizuirea Constituţiei", a afirmat el.

El a spus că revizuirea legii fundamentale nu este un demers simplu deoarece presupune adoptarea în Parlament de către o majoritate consistentă şi organizarea referendumului.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.