Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis dă DETALII: Cum şi-a cumpărat cele şase case

iohannis

Candidatul ACL la Preşedinţia României, Klaus Iohannis, a dat în sfârşit mai multe detalii despre felul în care a ajuns proprietar a şase imobile. Explicaţiile lui Iohannis vin după ce a fost atacat sistematic pe această temă, atât de către PSD, cât şi de către preşedintele Băsescu.

"S-a speculat mult pe această chestiune. Le-am luat foarte ieftin. Piaţa imobiliară din Sibiu este foarte ieftină. Casa în care locuiesc eu a costat la vremea respectivă 70.000 de mărci, adică 35.000 de euo. O sumă modestă. Asta s-a întâmplat la începutul anilor '90. O bună parte din sumă a venit din vânzarea unui apartament în care am stat înainte la bloc. Restul au fost bani economisiţi din meditaţii. Un aparatament din stradă Pedagogilor l-am cumpărat de la societatea Urbana, extrem de ieftin, am plătit în multe rate, din salariu, o sumă foarte mică. Înainte să fiu primar. După care, una din achiziţiile foarte bune a fost de la o cunoştinţă care moştenise casă, am cumpărat jumătate de la el. O sumă modică, nu mai ştiu cât. S-a dovedit o investiţie foarte bună. Am reuşit să închiriem în condiţii foarte avantajoase un spaţiu din acel imobil, iar din banii obţinuţi de acolo am reuşit să achiziţionez restul imobilelor", a explicat primarul Sibiului, într-o emisiune în direct la hotnews.ro.

Astfel, confom propriilor declaraţii, Iohannis şi-a cumpărat casele mai degrabă din banii din chirii decât din meditaţii. Suprafaţa totală locuibilă a celor şase case este de aproximativ 1000 de metri pătraţi.

Klaus Iohannis a mai explicat şi relaţia sa cu omul de afaceri Michael Schmidt. Între cei doi ar exista o prietenie veche de peste 10 ani. Schmidt i-a pus la dispoziţia lui Iohannis apartamentul în care locuieşte când are treabă în Bucureşti, contra sumei de 500 de euro pe lună. Tot Schmidt a pus la dispoziţia Primăriei Sibiu o limuzină BMW, pentru transportul personalităţilor, însă contractul a fost reziliat recent.

Iohannis repinge astfel acuzaţiile de corupţie formulate luni de Traian Băsescu. "Nici nu pot să calific această declaraţie. Am calificat-o ieri ca şi zgomot de fond, este incalificabil. Ar fi trebuit să vină măcar cu un fel de dovadă. Îmi permit să nu îi răspund pentru că nu vreau să întru în acea logică. Declaraţia care mă vizează este una fără conţinut. Nu am ce să îi răspund. Dacă ar fi existat atâta corupţie, sunt la a cincea campanie foarte vizibilă, cineva ar fi găsit-o, ori nu are ce să găsească. Se descalifică prin aşa ceva", a mai declarat Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.