Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis despre reactoarele 3 şi 4 şi tehnologia 5G: Le vom analiza în CSAT şi vom lua deciziile de rigoare

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis

Candidatul PNL la prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis, a declarat, marţi, că se va discuta în CSAT despre reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă şi tehnologia 5G şi că se vor lua cele mai bune decizii în aceste cazuri potrivit Agerpres.

"Le vom analiza cu foarte mare atenţie în CSAT împreună cu noul guvern şi se vor lua deciziile de rigoare, în aşa fel ca să fie garantată securitatea naţională, acest lucru pot să vă promit", a spus Iohannis, la dezbaterea cu jurnalişti, analişti şi politologi organizată la BCU, întrebat despre proiectul reactoarelor 3 şi 4 şi tehnologia 5G.

El a afirmat, totodată, că România poate face schimburi comerciale cu China.

"Vreau să vă spun foarte clar din capul locului, locul nostru, al României, este în spaţiul euroatlantic, în spaţiul valoric euroatlantic, acolo aparţinem noi, punct. Trebuie însă să observăm că există evident şi alte state cu care putem să avem interese comerciale economice. Şi atunci răspunsul este foarte simplu. Cu China putem să avem schimb comercial, schimburi economice, dar nu ne considerăm parte din spaţiul de valori promovat de ei, nu avem obligaţii venite din istorie faţă de ei. Noi avem obligaţia de a pune în practică, eu, politicienii, dorinţa românilor de a fi parte din valorile din spaţiul, din lumea euroatlantică şi acolo trebuie să ţintim. Aşadar, nu cred că putem să ignorăm anumite semnale, nu trebuie să mergem prea departe în zona colaborării cu state din Asia, de exemplu. Atunci când pentru noi este convenabil, putem să avem relaţii economice, comerciale, chiar aprofundate", a spus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.