Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, despre tensiunile de la Summit: Probabil vom avea o abordare care va depăși 2% din PIB. S-a discutat, foarte apăsat, împărțirea sarcinilor

Klaus Iohannis cotroceni

Președintele României, Klaus Iohannis, a explicat, vineri, cum a decurs sesiunea specială din cadrul summitului NATO, precizând că s-a discutat, fără să se ia o decizie, despre posibilitatea alocării unui procent mai mare de 2% de către fiecare țară. Șeful statului a precizat că s-a discutat într-un mod apăsat împărțirea sarcinilor de către statele membre.

"În 2014 s-a decis ca, in principiu, pana in 2024 alocarile nationale pentru aparare sa fie 2% din PIB. Rezultatele sunt foarte diferite si ne aflam destul de departe de 2014. Romania a ajuns la 2% si alte tari au ajuns la o performanta similara. Contribuția SUA este in jur de 4%. Sunt state care au bugete sub 1%. Atunci, pe buna dreptate, s-a pus, la modul foarte apasa,t in discutie impartirea sarcinilor. S-a schimbat intregul prog ram, toti am renuntat la întâlnirile bilaterale, aparuse o discutie destul de intensa si am hotarat sa schimbam programul pe loc, am continuat doar aliatii, fara musafiri si am discutat de bani. Mai mulți aliați s-au angajat să-și crească cheltuielile pentru apărare. S-a discutat fără să se ia o decizie, să mergem chiar mai departe, probabil vom avea o abordare care încearcă să treacă peste 2%", a declarat Klaus Iohannis la Bruxelles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.