Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, detaliu esenţial înainte de consultări: Ce se întâmplă cu traseiştii/ VIDEO

psd consultari cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a constatat că, în urma alegerilor parlamentare, niciun partid nu deţine majoritatea de 50% plus 1 din Parlament. Astfel, şeful statului va chema toate partidele parlamentare la consultări, indiferent dacă situaţia rămâne aşa sau dacă imediat după validarea parlamentului vor exista parlamentari care se vor muta la alte partide şi vor genera, astfel, o majoritate absolută.

Vezi şi: Iohannis convoacă noul Parlament: 'Felicit în primul rând PSD'/ VIDEO

"Eu vorbesc despre parlamentul care se constituie în baza rezultatului votului. Că ulterior unii sau alţii migrează e problema lor, nu mai e problema mea şi nu mai e legată de consultări", a declarat preşedintele.

Klaus Iohannis s-a lansat într-un discurs prin care a condamnat practica traseismului politic, despre care spune că afectează democraţia.

Vezi şi: Iohannis, după discuţia cu Tăriceanu: 'Nu am găsit niciun partid în buzunar'/ VIDEO

"Această migraţie politică este probabil cel mai nociv fenoment din politica românească post-decembristă. Şi spun acest lucru pentru că parlamentul care tocmai îşi încheie mandatul, şi bine că şi-l încheie, nu mai seamănă deloc cu parlamentul care a fost ales acum patru ani. Ori aşa ceva, într-o democraţie matură, este imposibil. Dacă la alte capitole democraţia românească stă bine, la acest capitol stă prost, stă foarte prost. Faptul că se pare că există lideri politici care din capul locului îşi imaginează că pot convinge parlamentari să migreze şi să-şi completeze astfel echipa arată că nu este o excepţie. Este un fenoment care este luat în calcul, este folosit, dar este fundamental greşit. Speranţa mea este că acest traseism nu va deveni un fenomen de masă în noul parlament. Acesta ar fi un indicator al calităţii parlamentului. Dacă acest traseism se păstrează la cote reduse, înseamnă că am făcut un progres. Dacă vom avea un fenomen de aceeaşi amploare cum a fost în parlamentul trecut, când au apărut chiar partide noi datorită migraţiei politice, atunci nu am făcut nimic. Eu sper ca acest lucru să fie înţeles şi de liderii de partid, fiindcă depinde mult de ei. Dacă încurajează fenomentul se va întâmpla, dacă îl descurajează nu se va întâmpla", a afirmat Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.