Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, după ce a vizitat Casa Sclavilor: Istoria tristă, inumană şi imorală pe care a avut-o acest loc trebuie să ne inspire să ne implicăm noi

presidency.ro
klaus iohannis, cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, după ce vizitat Casa Sclavilor din insula senegaleză Goree, că istoria tristă, inumană şi imorală pe care a avut-o acest loc trebuie să îi inspire pe politicieni să se implice pentru a învăţa din acest trecut trist să construiască un viitor mult mai bun pentru oameni, relatează Libertatea, potrivit news.ro.

„Istoria nu putem să o schimbăm, dar putem să tragem învăţăminte importante de aici. Istoria tristă, inumană şi imorală pe care a avut-o acest loc trebuie să ne inspire să ne implicăm noi, politicienii, efectiv, pentru a învăţa din acest trecut trist să construim un viitor mult mai bun pentru oameni”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, citat de 

Libertatea.

Preşedintele a afirmat că este foarte important şi să învăţăm să ne respectăm reciproc.

„Probabil cel mai important lucru care se poate învăţa de aici este că trebuie să ne implicăm şi să luptăm pentru drepturile omului, pentru că toţi suntem egali. Şi, în acelaşi fel, cred că este extrem de important să învăţăm să ne respectăm reciproc, pentru că nu este suficient să ne considerăm egali, trebuie să ne şi considerăm respectaţi unii faţă de ceilalţi. Vă doresc să păstraţi acest monument al unei istorii triste şi, prin cei care vă vizitează, să reuşiţi, pentru comunitatea dumneavoastră, pentru comunitatea africană, să construiţi un viitor mult mai luminos”, a încheiat şeful statului.

Preşedintele Iohannis va fi primit joi  joi de preşedintele Republicii Senegal, Macky Sall, la Palatul Prezidenţial, va asista la inaugurarea Casei Naţiunilor Unite din Senegal şi va vizita Muzeul Civilizaţiilor Negre din Dakar. Şeful statului are programată şi o întâlnire cu foşti studenţi din Senegal care au studiat în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.