Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis e de vină! Prăbușirea în sondaje a scos USR în stradă: Partidul a protestat la Cotroceni, în prima zi de școală

protest cotroceni

Parlamentari ai USR au protestat, luni, în fața Palatului Cotroceni. „ După 9 ani de mandat Iohannis, avem însă o Românie eșuată”, afirmă senatorul Ștefan Pălărie.

„Pentru mai bine de 2,9 milioane de copii a început astăzi un nou an școlar sub semnul eșecului și al haosului. Părinții, copiii și profesorii sunt tot mai nemulțumiți, în timp ce Guvernul PSD-PNL, girat de președintele Iohannis, taie din finanțările pentru sistemul de educație, în loc să taie din sinecuri și de la speciali”, potrivit unui comunicat de presă.

În acest context, parlamentari ai USR au protestat în fața Palatului Cotroceni.

„Președintele Iohannis, venit pe un val de popularitate, a promis că vom avea o Românie educată. După 9 ani de mandat Iohannis, avem însă o Românie eșuată. Elevii sunt nemulțumiți pentru că au fost tăiate bursele și pentru că sunt încă bâjbâieli legate de decontarea transportului. Părinții sunt nemulțumiți pentru că, de la marile promisiuni de reformă, am ajuns să discutăm astăzi despre testarea în masă a elevilor și cum să-i pedepsim pe copii, în loc să ne facem treaba la granițele României și în lupta cu traficanții de droguri. Profesorii sunt și ei nemulțumiți și nu au încredere că Guvernul PSD-PNL va livra ceea ce a promis și anume o nouă lege a salarizării, salarii decente și motivante. Avem un eșec generalizat”, a declarat senatorul USR Ștefan Pălărie.

Parlamentarii USR reclamă că România nu mai are nicio universitate în Top 1.000 la nivel mondial.

„Am vrut să tragem astăzi încă un semnal de alarmă. În școala românească situația este mult mai gravă decât în urmă cu 9 ani. Actualul președinte este un profesor care și-a ratat menirea și, pe tot parcursul sesiunii parlamentare, parlamentarii USR vor continua să lupte pentru soluțiile corecte în sistemul de educație”, a precizat senatoarea USR Silvia Dinică.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.