Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, fost primar de Capitală Culturală Europeană, mesaj pentru Timișoara

iohannis timisoara

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj pentru Timișoara, după desemnarea muncipiului bănățean în rolul de Capitală Culturală Europeană 2021. Actualul șef al statului era primar al Sibiului în 2007, când orașul transilvănean a fost prima Capitală Culturală Europeană din România.

Vezi și: Timișoara a fost desemnată Capitală Culturală Europeană în 2021

„Felicitări Timișoarei pentru reușită! Să câștigi titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 înseamnă multă muncă, voință și dedicație din partea autorităților și a întregii comunități deopotrivă. Îmi aduc aminte cu drag de experiența Sibiului în 2007. A fost un an de triumf, iar cel mai important este că Sibiul a rămas pe marea scenă culturală a Europei și continuă să atragă noi și noi vizitatori. Timișoara este pentru mine un oraș al libertății, al tinereții, al amintirilor despre cazarmă, despre anul 1989, când, urmând exemplul timişorenilor, am ieşit şi eu în stradă. Este un loc al multiculturalității și al deschiderii către nou, în care diversitatea are farmecul său aparte. Mă bucur nespus de mult că „Orașul luminilor” va face România să strălucească și mai mult peste hotare!”, a transmis Iohannis pe Facebook.

Capitala Culturală Europeană este un titlu conferit pentru un an. Programul se derulează din 1985. Începând cu 2007, titlul a fost oferit pentru două oraşe. În anul 2007, Capitale europene ale culturii au fost Sibiu și Luxemburg. Numărul oraşelor care au deţinut titlul de Capitală europeană a culturii va ajunge la 60 în 2019. Până în 2001, titlul era Oraşul european al culturii. Acţiunea este deseori considerată iniţiativa culturală emblematică a Uniunii Europene.

Vezi și: Timișoara - Capitală Culturală, primele probleme. Guvernul, arătat cu degetul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.