Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis ii cere lui Ponta sa ii cumpere doua avioane

avion kwi

Presedintele Klaus Iohannis ar vrea sa aiba la dispozitia sa doua avioane, unul de mici dimensiuni si unul de dimensiunii medii pe care sa le poata folosi pentru vizite externe, in functie de distanta pe care trebuie sa o parcurga si de delegatia cu care ar participa la diverse intruniri.

Astfel, potrivit unor surse, Administratia Prezidentiala si Guvernul au deschis discutii privind achizitionarea a doua avioane noi, nu second-hand, asa cum mai fusesera discutii anul trecut, informeaza Antena 3.

Presedintele si-ar dori chiar cu ocazia rectificarii bugetare din vara sa se prevada fondurile necesare achizitonarii acestor aeronave.

Administratia prezidentiala ar fi facut o serie de calcule din care reiese ca ar fi mai putin costisitor pentru statul roman ca vizitele oficiale ale presedintelui si premierului sa fie efectuate cu aeronave proprii, decat cu ajutorul unor avioane inchiriate sau cu zboruri de linie.

Toate costurile de pana acum a vizetelor externe efectuate de Klaus Iohannis de la inceperea mandatului au fost de 330.000 de euro.

Statul roman a avut o astfel de aeronava pana de curand cand a vandut-o, pentru ca potrivit ministrului Transporturilor de atunci, Relu Fenechiu, costurile intretinerii ei erau prea mari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.