Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis il invita pe secretarul general NATO la Bucuresti

iohannis nato

Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit vineri la Bruxelles cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg. Presedintele a precizat ca au discutat si despre o eventuala vizita a secretarului general NATO la Bucuresti, detaliile acesteia urmand sa fie stabilite ulterior.

Cei doi au mai vorbit despre securitatea in regiune si nevoia intaririi sprijinului NATO pentru tarile estice ca Ucraina Moldova si Georgia.

Iata principalele declaratii ale presedintelui Iohannis:

"Astăzi, l-am asigurat pe dl secretar general de întreaga susţinere pentru eforturile Alianţei şi am reiterat invitaţia de a vizita România. Vom conveni împreună un moment potrivit pentru acest lucru.

Vizita mea confirmă angajamentul ferm al României faţă partenerii Nord-Atlantici. (...) Statutul României de membru NATO şi UE, precum şi Parteneriatul cu SUA reprezintă în definitiv fundamentul politicii noastre externe şi de securitate 

Asistăm îngrijoraţi la intervenţiile militare ilegale şi la încălcarea integrităţii teritoriale a unor state. Acestea reprezintă o încălcare a dreptului internaţional şi clar generează insecuritate în regiune.

Am convenit că este momentul să reconfirmăm prin acţiuni ferme solidaritatea Alianţei, pentru a arăta clar că spiritul articolului 5 care leagă membrii NATO în angajamentul de a se proteja mutual este la fel de puternic acum ca în momentul fondării Alianţei noastre. În acest sens, pentru România este foarte important procesul de punere în aplicare a deciziilor luate la ultimul summit NATO în ceea ce priveşte măsurile de reasigurare a securităţii ţărilor aliate din zonă", a arătat Iohannis.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.