Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis intervine în scandalurile din PNL. Preşedintele ar putea participa la Consiliul Naţional al partidului (surse)

iohannis pnl 2

Președintele Klaus Iohannis se implică în scandalurile care macină PNL. Acesta i-a convocat marţi seara pe 10 lideri liberali la o vilă de protocol (nu la Cotroceni!), pentru a le transmite o serie de mesaje importante, punctul central fiind apelul la unitate înainte de cei doi ani electorali care urmează.

Surse din partid au precizat pentru STIRIPESURSE.RO că din partea fostului PDL au fost prezenți primarul Clujului, Emil Boc, fostul copreședinte al PNL, Vasile Blaga, prim-vicepreședintele Raluca Turcan, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, și preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur. Din partea vechiului PNL au participat Ludovic Orban, fostul președinte al PNL Alina Gorghiu, prim-vicepreședintele Iulian Dumitrescu, preşedintelel PNL București, Cristian Bușoi, şi preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache.

Vezi şi: Legătura dintre wi-fi şi insomnie. Cum să eviţi radiațiile electromagnetice

Președintele Iohannis le-a spus liberalilor să fie uniți şi să renunţe la luptele interne pentru putere, mai ales că niciunul dintre ei nu este o "locomotivă" pentru partid. Iohannis le-a cerut liberalilor să renunţe la sistemul propus de Orban pentru stabilirea candidaţilor la europarlamentare, dar şi la modificarea statului în sensul demiterii liderilor de filiale cu 50% plus 1 din voturi.

Astfel, pentru a reveni asupra procedurii de selectare a candidaţilor la europarlamentare, a fost convocat un Biroul Politic Naţional pentru sâmbătă la ora 9.30, înainte de Consiliul Naţional. Supriza majoră ar putea veni chiar de la preşedintele Iohannis, care ar putea participa la Consiliul Naţional al PNL. De altfel, participarea preşedintelui depinde şi renunţarea lui Orban la modificarea statului în privinţa demiterii şefilor de filiale.

La întâlnirea de la vila de protocol, Vasile Blaga a fost cel care a venit cu un mesaj de forţă, revendicându-şi poziţia de influenţă în partid, după ce, la momentul în care s-a impus, a făcut un pas în spate.

Vezi şi: Vrei să ştii dacă relaţia ta are şanse să dureze? 10 întrebări la care trebuie să răspunzi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.