Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis lansează un atac virulent la Parlament: 'Este nesănătos pentru statul de drept'/ VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis parlament

Preşedintele Iohannis critică dur Parlamentul, prin vocea purtătoarei de cuvânt Mădălina Dobrovolschi, după ce a fost scos din procesul de numire a şefului DGIPI, serviciul de informaţii a Ministerului Afacerilor Interne.

Purtătoarea de cuvânt a preşedintelui atrage atenţia că, potrivit Constituției, președintele este comandantul forțelor armate, fapt care face foarte important ca toate instituțiile din domeniul securității naționale să aibă și președintele în procesul de numire a conducerii. "Care este rațiunea eliminării CSAT? Nu putem să ne gândim decât la o miză politică. Este un mod problematic de funcționare a statului de drept", a declarat Mădălina Dobrovolschi.

Vezi şi: ULTIMA ORĂ: REACȚIE de la Cotroceni în scandalul momentului/ VIDEO

"Este grav și îngrijorător modul în care se acționează. Este deja o practică a acestui Guvern. Este cu totul special faptul că vorbim de CSAT. Este o instituție care ar trebui să-ți dea avizul pe un astfel de subiect. Mai mult decât atât, prezența președintelui în procesul de numire este o echilibrare a raporturilor de forțe în stat și o garanție că nu se ajunge la derapaje, la pierderea echilibrului. Este nesănătos pentru statul de drept", a mai precizat purtătoarea de cuvând a preşedintelui.

Plenul Senatului a dezbatătut și votat, în calitate de Cameră decizională, proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei privind organizarea serviciului, cu un amendament al Comisiei de apărare care prevede că şeful acestei structuri este numit şi eliberat din funcţie de ministrul de Interne. Cu alte cuvinte, preşedintele Klaus Iohannis este scos din jocul numirii. Senatorii au votat favorabil acest amendament cu unele modificări, și anume că șeful DGIPI nu mai are nevoie nici de avizul CSAT, măsura criticată puternic de opoziție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.