Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, marturisiri in presa straina despre lupta cu Ponta

bataie

Presedintele Klaus Iohannis a acordat miercuri un interviu agentiei de presa straine Reuters in care marturiseste ca a dus o lupta grea in campanie impotriva lui Victor Ponta, iar aceasta competitie a provocat daune considerabile, insa considera ca acestea trebuie lasate in urma pentru a putea guverna.

"Vreau să fiu foarte clar: este evident că premierul și cu mine am fost în competiție și că s-au produs multe daune. Însă competiția s-a încheiat: avem un câștigător și o țară de condus", mai afirmă Iohannis.

Cei din presa straina subliniaza ca un alt moment dificil in care Iohannis si Ponta se vor confrunta va fi elaborarea bugetului care va trebui sa respecte tinta de deficit bugetar de 1,4 si sa asigure fondurile necesare pentru promisiunile facute de premier in campanie cum ar fi marirea pensiilor.

"Evident, este foarte greu să construiești un buget cu un deficit de 1,4%, care este obiectivul. Pe de altă parte, sunt împotriva unor noi taxe, astfel că Guvernul are o sarcină dificilă și nu pot decât să sper că vor veni cu un proiect (de buget) decent", subliniază Iohannis.

El a refuzat, în cadrul interviului, să spună care vor fi propunerile Guvernului pe care le-ar putea retrimite în Parlament și dacă România va semna un nou acord de ajutor cu Fondul Monetar Internațional după ce actuala înțelegere se va încheia anul viitor.

Cei de la Reuters amintesc ca Iohannis a inregistrat deja o victorie importanta dupa alegeri, determinand Parlamentul sa respinga Legea amnistiei si gratierii. El vrea sa continue prin a determina si adoptarea unei legi care sa faca finantarea partidelor mai transparentasi spera ca o asanare a clasei politice sa faca Romania mai atractiva pentru investitorii straini.

"Vreau să schimb felul în care se face politică în România: acest lucru înseamnă mai puțin spectacol și mai multe soluții pentru România. Dar o vom face pas cu pas. Este imposibil să schimbi clasa politică sau felul în care este condusă țara peste noapte sau într-o săptămână ori un an", concluzionează el.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.