Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, mesaj pentru Opera Naţională din Timişoara, 'un simbol pentru România'

Timisoara

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj de felicitare cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la înfiinţarea Operei Naţionale Române din Timişoara, instituţie despre care spune că reprezintă "un simbol pentru România". 

"Felicit Opera Naţională Română din Timişoara cu prilejul împlinirii a 70 de ani de la înfiinţare. Continuatoare a unei lungi şi bogate tradiţii muzicale a Banatului, Opera Naţională Română din Timişoara reprezintă un simbol nu numai pentru oraş, ci şi pentru România. Prin activitatea sa prodigioasă în cele şapte decenii de existenţă, Opera din Timişoara a devenit o instituţie culturală de prim rang a ţării noastre, demnă de importanţa politică, economică şi culturală a oraşului din care provine", a punctat Iohannis, în mesaj. 

El a reamintit că, la data de 30 martie 1946, dorinţa muzicienilor şi a cetăţenilor Timişoarei de a avea o scenă lirică proprie, de sine stătătoare, a fost împlinită. 

"De atunci, Timişoara a dat o serie de nume marcante ale lumii operei, de la solişti de prim rang până la directori de instituţii artistice. Personalităţi cunoscute şi apreciate la nivel internaţional au făcut şi fac onoare şcolii muzicale româneşti pe scenele lumii. Doresc Operei Naţionale Române din Timişoara numeroase împliniri artistice, pentru a continua tradiţia şi a păstra standardele înalte pe care această instituţie importantă le-a impus. La mulţi ani Operei Naţionale Române din Timişoara! La mulţi ani artiştilor săi!", a transmis Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.