Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis: Nu vreau un pact cu PSD. Ciclul legislativ trebuie reluat

Klaus Iohannis NATO

 

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, înainte de consultările cu partidele politice că își dorește să fie mediator pentru partide, nu vrea un pact cu vreunul dintre ele. Totodată, Iohannis a afirmat că legile cum au ieșit din Parlament nu sunt aplicabile, scrie Mediafax.

"Eu nu vreau niciun pact cu PSD, nu știu cuma a părut ideea, dar s-a înțeles greșit. Eu îmi doresc în consultări să fiu văzut ca un mediator, nu doresc un pact cu PSD sau ALDE", a declarat Klaus Iohannis.

Președintele spune că e nevoie de reluarea ciclului legislativ pentru că în forma actuală prevederile nu sunt aplicabile.

"Începem o rundă de consultări cu partidele și formațiunile politice parlamentare. I-am invitat pentru a discuta despre legile justiției. Este evident că ele în forma în care sunt valabile azi trebuie regândite și modernizate, îmbunătățite. E clar că aici obiectivul meu, cel puțin, e să ajungem să avem legile corectate și să garantăm independența justiției. Pentru asta este cu siguranță nevoie de mai multe lucruri. În primul rând e nevoie de reluarea ciclului legislativ pe legile justiției, dar nu oricum. E nevoie de o legiferare responsabilă, transparentă, care duce la modernizarea reală a legislatiei în materie. Pentru asta e nevoie de discuții, de transparență, de discuții cu CSM, care garantează independența justiției și nu ca până acum când au fost constant ignoratea asvizele CSM.

Pe parte politică avem nevoie de un acord între partidele parlamentare pentru a relua acest ciclu legislativ și a îmbunătăți legislația. Acele recomnadări de al Comisia de la Veneția trebuie luate foarte, foarte în serios. Sunt recomandări gândite pentru a ajuta România", a mai spus președintele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.