Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis: PSD a exagerat cu pensiile speciale. Nu susțin eliminarea pensiei speciale la magistrați

iohannis cotroceni ras

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la Palatul Cotroceni, că este de acord cu eliminarea pensiilor speciale, dar că unele categorii, precum militarii și magistrații, ar trebui să-și păstreze acest drept, conform Mediafax.

"Știu că aceasta chestiune se discută și se dezbate în comisia de specialitate și cred că este mai bine să mă exprim după ce se clarifică dumnealor între ei în ce fel de dorește promovarea acestei legislații. Dar da, este clar că trebuie făcut ceva în aceasta zonă, fiindca pur și simplu PSD-ul a exagerat cu aceste pensii speciale. Pe de altă parte este clar că sunt categorii care trebuie să beneficieze de acest tip de pensie, fiindcă au un serviciu foarte special. De exemplu, nu cred că cineva vrea să renunțe la pensiile de serviciu ale militarilor", a precizat Klaus Iohannis.

De asemenea, acesta a spus că nu susține eliminarea pensiei speciale nici în cazul magistraților.

"Este un specific aparte. Magistratul are o răspundere enormă, un stres enorm, o încărcare profesională ieșită din comun și acordarea pensiilor speciale pentru magistrați mi se pare o măsură care trebuie menținută", a afirmat Iohannis.

Raluca Turcan a anunțat că PNL a decis, în ședința BEX de luni, ca partidul să susțină anularea pensiilor speciale, cu excepția celor militarilor și magistraților. Vicepremierul a precizat că în paralel Guvernul vrea să vină cu o Lege a pensiilor care să elimine inechitățile în calcularea pensiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.