Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis și Grindeanu, somați să intervină de urgență. Transportatorii cer fluidizarea traficului la granița cu Bulgaria/ Timpi de așteptare de 72 de ore

soferi

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) cere fluidizarea traficului la frontiera cu Bulgaria și arată că timpii de așteptare de peste 72 ore blochează activitatea transportatorilor rutieri și funcționarea lanțurilor de aprovizionare.

UNTRR solicită intervenția urgentă a Președinției României și a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii pentru fluidizarea traficului la frontiera României cu Bulgaria, în principal la punctele Giurgiu - Ruse și Calafat – Vidin, ca și la toate celelalte puncte de trecere a frontierei.

Reprezentanții uniunii arată că de-a lungul drumurilor s-au format cozi lungi de camioane care creează blocaje în trafic, iar șoferii sunt nevoiți să stea în vehicule chiar și mai mult de 72 de ore.

UNTRR susține că a sesizat în numeroase rânduri autorităților române cozile kilometrice de camioane la frontierele României, iar în lipsa unor măsuri prioritare din partea autorităților române problema timpilor mari de așteptare la frontiere s-a agravat, perturbând atât funcționarea sectorului transporturilor rutiere, cât și a tuturor celorlalte sectoare economice deservite de transportatori.

„La acest moment, trecerea prin Podul Dunării Giurgiu-Ruse și Podul Dunării Calafat-Vidin este extrem de dificilă pentru transportatorii rutieri din cauza creșterii traficului, controalelor masive și greoaie și lipsei capacității administrative. Cozile de camioane create pe ambele sensuri la punctele de trecere a frontierei României cu Bulgaria afectează activitatea transportatorilor români și
străini, inclusiv a operatorilor români de transporturi agabaritice care sunt blocați la intrarea în orașul Ruse, unde este formată o coadă infernală de camioane pe toate benzile, fiind necesară intervenția urgentă a autorităților române precum și coordonarea cu autoritățile bulgare pentru a nu îngreuna și mai mult traficul”, transmite UNTRR printr-un comunicat.

Conform acestuia, transportatorii cer eliminarea obstrucțiilor induse de o defectuoasă colaborare a instituțiilor cu sarcini administrative în zonele de frontieră, simplificarea procedurilor administrative și controalelor, dimensionarea corectă a capacității administrative, a personalului și procedurilor, dar și măsuri de coordonare cu autoritățile bulgare.

De asemenea, UNTRR solicită măsuri la nivel european pentru accelerarea procesului de aderare la spațiul Schengen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.