Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis şi penalii lui

ACL 2

Klaus Iohannis se confruntă cu grave probleme de credibilitate. Co-președintele Alianței Creștin Liberale, Vasile Blaga, este acuzat de luare de mită în dosarul EADS. Totodată, sechestrele aplicate de DNA liderilor PDL, Constantin Ostaficiuc, Alin Sămărtinean și Alin Popoviciu îi dau mari bătăi de cap lui Iohannis, în condițiile în care “justiția” a fost una din temele predilecte în discursul prezidențiabilului ACL din această campanie.

 

Numele lui Vasile Blaga apare în dosarul EADS, democrat-liberalul fiind acuzat că ar fi luat 80.000 de euro mită, banii fiind ulterior folosiţi pentru finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu. Implicarea lui Vasile Blaga într-unul din cele mai mari dosare de corupție atrage consecințe serioase asupra prezidențiabilului ACL, în condițiile în care Blaga este șeful acestuia de campanie și totodată mâna dreaptă a lui Iohannis în cadrul ACL.

 

Discursul lui Iohannis privind justiția și statul de drept apare în acest moment ca fiind unul cel putin ipocrit, în condițiile în care tot mai multe personaje aflate în spatele liberalului sunt certate cu legea. De altfel, trei dintre liderii PDL, respectiv Constantin Ostaficiuc, cât și deputații Cornel Sămărtinean și Alin Popoviciu, s-au ales, miercuri, cu sechestru parțial pe avere în dosarul „Aeroportul” instrumentat de Serviciul Timișoara al DNA.

 

Desfășurarea evenimentelor este cum nu se poate mai proastă pentru Iohannis și ai săi, în contextul în care trei lideri locali ai PNL se află deja în arest. Atât Horia Uioreanu, Aristotel Căncescu, cât și Romeo Stavarache se află după gratii, făcându-se vinovați de fapte de corupție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.