Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis si tunelul ANTITERO - povestea renovarii continua

vila lac 3

Renovarile la Vila Lac 3 continua iar noi si noi informatii despre amploarea acestora apar in presa si fac deliciul opiniei publice. Ultimele date, confirmate partial chiar de presedintele Klaus Iohannis arata ca anumite lucrari de consolidare au fost cerute chiar de SPP.

Astfel RAAPPS s-a apucat sa efectueze lucrari la tunelul antitero aflat sub Vila Lac 3. Acesta face parte dintr-un sistem de evacuare in situatii de urgenta: cum ar fi atacurile teroriste, situatii de razboi si chiar atacuri nucleare.

Iohannis va beneficia de acest tunel antitero, dar si buncarul la care acesta duce. Buncărul de sub vila lac 3 este special construit pentru a-l apăra pe şeful statului în cazul unor pericole extreme. Camera este dotată cu tot ce este nevoie pentru ca preşedintele şi staff-ul său să poată trăi acolo mai multe zile, fără să fie nevoiţi să părăsească buncărul. De asemenea, înăuntru există aparatură specifică pentru comunicaţii speciale protejate, potrivit România TV.

"SPP a cerut să se zugrăvească şi să se consolideze o parte care joacă un fel de rol de adăpost. Da, este adevărat că specialiştii au cerut o consolidare a clădirii", a declarat luni preşedintele României.

Masurile de securitate vor fi imbunatatite si la Palatul Cotroceni. Cotroceniul a lansat o licitaţie prin care vrea să cumpere echipamente de control, de securitate, cu raze X şi porţi cu detectoare de metale pentru controlul antiterorist al persoanelor care au acces în cadrul Palatului.

Totodată, s-au făcut contracte noi pentru supravegherea video a interiorului şi exteriorului Admnistraţiei Prezidenţiale. Tot pentru protejarea familiei prezidenţiale s-au luat măsuri suplimentare şi la casa din Sibiu a lui Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.