Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis transmite condoleanţe familiei românului care a murit în atacurile din Germania

lumanare doliu

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri dimineaţa, condoleanţe familiei românului care a murit în atacurile de la Hanau, Germania.

"Cu profundă tristeţe am aflat că în urma atacurilor violente de la Hanau, Germania, şi-a pierdut viaţa şi un cetăţean român. Transmit condoleanţe familiei îndoliate în aceste momente de grea încercare", a scris Iohannis pe Twitter.

MAE a informat, joi noaptea, că un cetăţean român a decedat în atacurile de la Hanau şi că repatrierea va fi asigurată prin fondul pentru situaţii de urgenţă, din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autorităţile locale şi a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistenţa necesară în astfel de situaţii, a precizat MAE care a transmis condoleanţe familiei îndoliate şi a condamnat ferm orice act de violenţă şi manifestare xenofobă.

Presa germană a informat, joi, că printre victimele atacurilor comise miercuri seara în oraşul german Hanau, în landul Hessa, s-ar afla imigranţi de origine turcă, bulgară, bosniacă şi română.

Cele nouă victime ale germanului Tobias R. au vârste cuprinse între 21 şi 44 de ani. Printre ele se află şi trei germani.

Atacurile armate comise în oraşul german Hanau s-au soldat cu nouă morţi şi mai mulţi răniţi, fiind anchetate ca acţiuni teroriste, a declarat, joi, ministrul de interne al landului Hessa, Peter Beuth.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, o scrisoare-confesiune şi o înregistrare video au fost găsite după ce poliţia a anunţat, în jurul orei locale 6,00, că l-a descoperit pe presupusul autor al atacurilor mort prin împuşcare într-un apartament, alături de o altă persoană decedată, care ar fi mama sa, în vârstă de 72 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.