Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a acceptat să meargă în vizită de stat în Ungaria (presă)

Antena 3 / Agerpres
Iohannis-Carmen

Președintele Klaus Iohannis ar fi acceptat invitația președintelui maghiar Katalin Novak de a efectua o vizită oficială în Ungaria, prima de la preluarea mandatului în 2014, conform unor surse citate vineri de Antena 3.

Șeful statului urmează să se deplaseze astfel la Budapesta la începutul lunii octombrie, după ce se întoarce de la adunarea generală ONU de la New York.

Ultimul președinte român care a mers într-o vizită oficială la Budapesta a fost Traian Băsescu, evenimentul având loc pe 2 februarie 2009, când șeful statului român s-a întâlnit cu fostul președinte maghiar Laszlo Solyom.

Dacă Klaus Iohannis nu a făcut o vizită de stat în Ungaria, preşedintele maghiar Katalin Novak a fost primită pe 7 octombrie 2022 la Palatul Cotroceni cu prilejul vizitei oficiale pe care aceasta a efectuat-o în România la invitaţia lui Iohannis.

„Dorim să diminuăm tensiunile existente, nu să le amplificăm”, a spus atunci șeful statului maghiar.

"Suntem ţări vecine, de aceea avem nevoie ca relaţia dintre Ungaria şi România să funcţioneze. Amândoi vom lucra în acest sens şi în anii care urmează. Am convenit de asemenea că noi dorim să diminuăm tensiunile existente, nu să le amplificăm. Nu o să fim de acord în toate cele - nici până acum nu am fost de acord în toate - dar cel mai important lucru este să putem discuta şi să ne ascultăm reciproc şi poate atunci putem înţelege punctul de vedere al celuilalt, chiar dacă interesele nu sunt identice şi acordul nu este identic în absolut toate domeniile", a spus Katalin Novak, în conferinţă de presă susţinută alături de preşedintele Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.