Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis RESPINGE orice opinie care neagă Revoluția din '89: 'Adevărul să nu fie dus în derizoriu'

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis parlament

Președintele Klaus Iohannis a respins, luni, de la tribuna Parlamentului, orice opinie care neagă Rezoluția din 89, adăugând că libertatea de exprimare, drept câștigat prin vărsare de sânge, să nu ducă în derizoriu adevărul din istoria românilor.

„Comunismul a reprezentat chintesența răului absolut, iar eliberarea din ghearele unei conduceri criminale a fost posibilă doar prin revolta din Decembrie 1989. Toți acei români care s-au ridicat la luptă, începând cu 16 Decembrie ‘89, mai întâi în Timișoara și apoi în celelalte orașe din țară, au avut credința că regimul care i-a aruncat în minciună, întuneric și frică poate fi învins, iar democrația poate fi cucerită într-un mod categoric.

Citește și: PSD va sesiza luni CCR cu privire la asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. Pe ce proiecte de lege

Valorile pentru care ei au luptat sunt temelia societății noastre, în care oricine poate exprima opinii diferite referitoare la trecut, prezent ori viitor. Această libertate însă nu poate să ducă în derizoriu adevărul!

Niciun partid politic, niciun grup, nicio entitate și niciun român nu au dreptul să nege existența acestui eveniment cardinal pentru devenirea democratică a României.

În calitate de Președinte al României, resping cu fermitate orice opinie care pune sub semnul întrebării existența unei revoluții anticomuniste, plătite cu jertfă de sânge, pentru libertate și democrație, în Decembrie 1989”, a spus Klaus Iohannis de la tribuna Parlamentului.

Şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989 se află în curs de desfășurare la momentul transmiterii acestei știri.

Şedinţa a început cu intonarea Imnului Naţional, după care a fost ţinut un moment de reculegere.

Cu această ocazie, şeful statului Klaus Iohannis, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului - Teodor Meleşcanu (Senat) şi Marcel Ciolacu (Camera Deputaţilor), premierul Ludovic Orban, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, şi reprezentanţii grupurilor parlamentare vor susţine alocuţiuni.

Parlamentul va adopta, în această şedinţă, o Declaraţie consacrată marcării a 30 de ani de la victoria Revoluţiei Române din 1989.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.