Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Crăciunescu reacționează, după ce Cornel Dinu a dezvăluit că ar fi luat mită în Liga Campionilor, în 1993: 'Unii oameni şi-au pierdut echilibrul'

www.gsp.ro
Cornel Dinu

Fostul arbitru Ion Crăciunescu a declarat, vineri, că îl va da în judecată pe Cornel Dinu pentru calomnie, după ce acesta a scris într-o carte care urmează să fie lansată că Tapie l-a mituit pe Crăciunescu, potrivit news. ro

“M-a gândit foarte mult cum să etichetez poziţia acestui individ. Singura modalitate de a reacţiona faţă de ce a spus dânsul este să-l dau în judecată. Am raportul acasă. În raportul acela, era un neamţ observator, mi-a dat nota 9. Am acel raport şi culmea, am răsfoit şi toate punctele sunt la superlativ în raport. O să fie o instanţă de judecată, o să vină să demonstreze lucrul acesta. Probabil pentru că infracţiunea de calomnie nu mai este pedepsită penal, unii oameni şi-au pierdut echilibrul şi au ajuns să scrie nişte enormităţi care fac înconjurul Europei. Pe mine nu mă deranjează deloc pentru că va trebui să vină domnul Dinu să le probeze pe toate”, a spus Crăciunescu la Digi Sport, menţionând că îl respectă pe Dinu pentru ce a fost ca fotbalist, dar nu-l va ierta niciodată pentru ce i-a făcut.

Ion Crăciunescu a precizat că pe Cornel Dinu l-a întâlnit doar pe terenul de fotbal, în urmă cu mulţi ani. “Cu domnul Dinu nu m-am întâlnit niciodată în viaţa mea, doar pe terenul de fotbal când am fost arbitru. Am fost la linie la Corvinul cu Dinamo, eram la linie, la început, atunci a ieşit scandal. Un domn de la Dinamo, preşedinte de club atunci, după meci mi-a zis vorbă urâtă şi mi-a zis de ce stau cu steagul sus, îmi curge sânge pe nas? I-am răspuns cu o înjurătură. Dinu era antrenor la Dinamo, Lucescu se dusese la Corvinul. Chestia aia a avut nişte urmări de-a lungul timpului. Ulterior a fost un scandal mare în România cu corupţia în arbitraj”, a explicat fostul arbitru.

Citește și: Atacat în emisiunea lui Mihai Gâdea, liderul USR-PLUS contractat de Liviu Dragnea anunță: Nu vom mai accepta

Gazeta Sporturilor a scris, vineri, că fostul internaţional Cornel Dinu povesteşte în cartea sa "Misterele lui Mister", pe care o va lansa, duminică, la Bookfest, că Bernard Tapie, preşedinte al clubului Olympique Marseille în 1993, l-a mituit pe arbitrul Ion Crăciunescu.

Dinu spune că se cunoştea de mai multă vreme cu Tapie şi că a fost sunat de acesta, în aprilie 1993, pentru a-l ruga ceva, înaintea meciului decisiv pentru calificarea în finala Ligii Campionilor, pe care OM urma să-l dispute în deplasare cu FC Bruges. "Te rog să mă ajuţi cu românul tău care mă arbitrează mâine - a încercat să-i pronunţe numele, stâlcindu-l, bineînţeles -, să nu-i dea cartonaş galben stoperului meu, Boli. Dacă mai ia unul, stă cu Milan în finală. Pentru asta, omul în negru va avea de la mine 20.000 de dolari”, susţine Dinu, selecţionerul României în acea perioadă, că i-a transmis Tapie, care a adăugat că şi meciul cu FC Bruges era aranjat.

Fostul fundaş dinamovist s-ar fi achitat de rolul de intermediar şi i-ar fi transmis lui Crăciunescu propunerea omului de afaceri francez, iar arbitrul de atunci a acceptat. Banii au fost primiţi luna următoare de către Cornel Dinu, care ar fi mers la Marsilia să-i ia, apoi i-a dat lui Crăciunescu.

Tapie a negat dezvăluirile lui Dinu: “E spre binele acestui Mister să vină cu dovezi şi mărturii pentru a-şi demonstra acuzaţiile! Au trecut 30 de ani, i-a luat mult timp să-şi împace conştiinţa. Dar, în faţa unui tribunal, nu va fi complicat să demonstrez că aceste lucruri sunt delirante. Marseille şi-a câştigat meciurile pentru că, la vremea respectivă, era cea mai bună echipă din Europa, împreună cu Milan. Rahaturile astea nu vor înceta niciodată. Lumea fotbalului va râde despre asta. Goethals să-i plătească pe Bruges, un arbitru să ia bani ca să nu-i dea cartonaş lui Boli, sunteţi ridicoli! Pentru că eu nu-mi aduc aminte să mă fi întâlnit cu acest român".

Bernard Tapie este un controversat om de afaceri, fiind condamnat la doi ani de închisoare, în 1995, pentru corupţie. Clubul Olympique Marseille a pierdut titlul câştigat în campionat, în 1993, după ce s-a dovedit că un meci cu Valenciennes dinaintea finalei Ligii Campionilor a fost aranjat de Tapie. OM a câştigat, în 1993, finala Ligii Campionilor, scor 1-0, cu AC Milan, prin golul marcat de Boli. Deşi federaţia franceză i-a retras titlul de campioană câştigat în 1993, OM a păstrat trofeul Ligii Campionilor în palmares. Clubul din Marsilia a fost retrogradat anul următor, din cauza neregulilor financiare comise de Tapie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.