Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu, analiză de la Congresul PSD și diferențele față de lansarea lui Ponta: 'Prima dată am crezut că sunt la un banchet'

Congres PSD

Jurnalistul Ion Cristoiu, prezent sâmbătă la Congresul PSD, a explicat, pentru MEDIAFAX, că lansarea Vioricăi Dăncilă în cursa pentru alegerile prezidențiale este substanțial diferită față de lansarea lui Victor Ponta, făcută la acea vreme pe Arena Națională.

Citește și: Mircea Badea explodează din nou! Dacă-ți permiți să pui întrebări, ești cu rușii, ești cu corupții

"În primul rând, aranjarea sălii, în sensul că nu e o sală de tip clasic, adică o tribună și restul sunt aranjați și, cum ar veni, pupitrul de discursuri e în mijlocul sălii. Prima dată am crezut că sunt la un banchet. Deci e un efort de a fi altfel. În al doilea rând, văd pe ecranele mari "Congresul pentru validare", e o schiță, un desen, niște tipi care trag de o sfoară în sus, de o frânghie, nu-mi dau seama dacă ei trag să dărâme ceva sau ca să ajungă în vârf. Deci vor să dărâme ceva, deci statul paralel sau Klaus Iohannis. În al treilea rând, s-a făcut un sector de scaune pe care scrie analiști politici. E o noutate, în categoria invitaților au fost trecuți și analiștii politici. E o premieră. M-am uitat în dreapta și în stânga, nu am mai văzut analiști politici, dar mă rog", a declarat Ion Cristoiu.

Jurnalistul susține că social democrații, prin această lansare pragmatică, modestă, vor să se diferențieze de trecut.

"Este o prăpastie, o depărtare ca de la cer la pământ între lansarea lui Ponta de pe stadion, Arena Națională, și lansarea Vioricăi Dncilă. Sala, par 800 de delegați, am înțeles din program că nu vor fi focuri de artificii, deci se vrea mai modestă. Am înțeles că vine și Stanishev, ceea ce e o binecuvântare adusă din punct de vedere internațional Vioricăi Dăncilă și putem remarca pragmatismul. Lui Ponta toată acea sindrofie nu i-a folosit, a pierdut alegerile, să vedem dacă modestia de acum a PSD-ului îi ajută. Mie mi se pare mult mai bună această lansare pentru că ... ce folos că aduci 50.000 și din ăia 50.000 nu te votează decât o mie. Dacă pe doamna Dăncilă o votează toți ăștia de aici, am putea vorbi de un succes", a completat Ion Cristoiu

Citește și: Atenție! A fost prezentată ancheta DIICOT în cazul Luizei, pas cu pas

Analistul politic a mai precizat că probabil Congresul PSD nu va aduce multe surprize. "La surprize nu ne putem aștepta deoarece ei au modificat statutul , această modificare de la ultimul Congres nu e trecută. E o formulare ambiguă, înainte Congresul valida rezultatele scrutinului intern, acum s-a înlocuit cu desemnează candidatul susținut de PSD, e o formulare ambiguă, Dăncilă a trecut prin două filtre, Biroul Național și Comitetul Național", a msi spus Ion Cristoiu.

Jurnalistul a evidențiat că lansarea aleasă de Viorica Dăncilă, una modestă, este benefică atât din punct de vedere financiar, cât și drept capital de imagine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.