DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ion Cristoiu: Noul Binom SRI – Parchetul General a contribuit la rămînerea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD

Ion Cristoiu

Noul Binom SRI – Parchetul General a contribuit la rămînerea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD, susține jurnalistul Ion Cristoiu pe blogul său.

 

"De o săptămînă, pentru Divizia Presă întărită în ultima vreme și cu publicații pînă acum anti-Binom, Liviu Dragnea era deja mort din punct de vedere politic.

La Realitatea Tv, Cozmin Gușă și Denise Rifai îl înmormîntau deja în timp ce Rareș Bogdan le ținea lumînarea.

Momentul în care avea să se petreacă decesul politic al lui Liviu Dragnea era cel al Ședinței CEXN de vineri, pe la prînz.

Din surse doar de ele știute unitățile militare din presă dădeau ca sigur un număr zdrobitor de lideri ai PSD care aveau să voteze în ședință cererea de demisie a lui Liviu Dragnea.

Potrivit unei piese de teatrul tipic presei românești, toți cei pe care se conta în Operațiunea de demitere deveniseră brusc din PSD-iștii Ciumei Roșii PSD-iștii luminați.

Paul Stănescu nu mai era baronul local care făcuse din județul Olt proprietatea sa, a familiei sale oficiale și evindent a ibovnicei.

Citește și: Hotărâre INCENDIARĂ în CEx - Social - democrații, DECIZIE CRUCIALĂ privind guvernul Dăncilă

Gabriela Firea nu mai era nevasta lui Pandele și fina lui Gigi Becali. Pînă și Viorica Dăncilă nu mai era acum proasta lui Dragnea, ci Deșteapta care putea salva PSD refuzînd să-i facă pe plac Jupînului.

Vineri însă pe la prînz, înainte de debutul Ședinței, atmosfera era alta.

Timp de o săptămînă se vorbise și se scrisese despre o ședință convocată (e drept nu de Puciști, ci de Liviu Dragnea) pentru execuția lui Liviu Dragnea.

Vineri, pe la prînz, se vorbea despre o ședință în care se va pune problema execuției celor care inițiaseră Scrisoarea, cu Gabriela Firea în frunte.

Iar cei care intrau la ședință nu se mai pronunțau în legătură cu demisia lui Livia Dragnea ci cu sancționarea Gabrielei Firea.

Indiscutabil, atmosfera era rezultatul schimbărilor – cel puțin în presă pentru că în realitate nu vom ști niciodată care era scorul – în materie de membri CExN față de Liviu Dragnea.

Deja de vineri dimineața, se știa și chiar Puciștii recunoșteau că Liviu Dragnea deținea majoritatea nu numai pentru a rămîne mai departe în fruntea partidului, dar și pentru a-i putea exclude pe puciști.

 

Ce a făcut ca și nehotărîții să fie de partea lui Liviu Dragnea?

Printre altele și știrea că Parchetul General a pus sub acuzare pe șefii jandarmilor care au evacuat Piața Victoriei în 10 august 2018.

Așa cum am scris, Operațiunea a cuprins momente de mari abuzuri ale Jandarmeriei.

Asta a fost și este opinia mea.

Opinia unanimă a PSD-itșilor și nu numai a lor a fost că acțiunea Jandarmilor a fost îndreptățită. Nu numai pentru că PSD-iștii sînt de regulă conservatori și pentru ei a lovi un jandarm, un polițist echivalează cu un sacrilegiu, dar și pentru că mișcările de protest au fost și sînt urîte. Ca și în cazul Pieței Universității, pentru PSD-iștii de acum, protestele din Piața Victoriei, mai ales în manifestările huliganice ale grupului Rezist, au fost și sînt veritabile sfidări. Prin urmare și dacă jandarmii ar fi fost mai brutali decît au fost, pentru PSD-iști acțiunea lor a fost de aplaudat. Pe acest fond, care explică de ce la CExN de la Neptun Gabriela Firea a fost înfrîntă, Scrisoarea puciștilor își însușește tezele Gabrielei Firea potrivit căreia jandarmii au comis abuzuri", scrie acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.