Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu a luat lecţii de viaţă în vremea coronavirusului: 'Să ştiţi că s-ar putea scrie o carte, cuplurile şi internetul'

bzi.ro
cristoiu

Pentru jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu principalele lecţii de viaţă ale acestei săptămâni din vremea coronavirusului sunt despre rezistenţa cuplurilor şi accesul la internet. Şi în cazul cuplurilor, şi al internetului, criza a fost un test cu efecte nebănuite în viaţa de zi cu zi.

Ion Cristoiu dă sfaturi cuplurilor care au de înfruntat în această perioadă statul în casă şi vor să rămână împreună şi după încetarea stării de urgenţă.

Citește și: Comentariu de Valeriu Șuhan: Spartacus și „banii țiganilor“

“Ca lecţie de viaţă am avut o discuţie interesantă cu Gabriela Firea, care este şi soţie, şi am întrebat-o ce sfat ar da ea soţiilor pentru statul acesta acasă- s-ar putea să se mai repete, cred că vor veni şi alte pandemii- să nu ducă la o criză a cuplului, o criză conjugală. Ea a avut un sfat interesant. A spus că este bine să ai acţiuni în comun cu soţul, iubitul. Unde cum nimereşti. Să ştiţi că s-ar putea scrie o carte, sunt unii oameni care au cinci amante şi au nimerit numai la una şi la celelalte patru nu s-a mai putut duce. Îmi imaginez ce a fost la şeici. Şeicul din Qatar avea 10 neveste, la fiecare se muta în fiecare săptămână. Acum probabil că era greu să se mute şi trebuia să rămână numai la una”, a explicat jurnalistul.

De asemenea, Ion Cristoiu spune că din cauza măsurilor de distanţare socială a scăzut foarte mult numărul de cupluri noi, iar manifestarea iubirii s-a redus la gesturi simbolice, cu mască.

Citește și: Nelu Tătaru: ‘Nu recomand relaxare deocamdată. Avem încă decese, avem încă persoane în Terapie Intensivă’

“Părerea mea este că lecţia de viaţă fundamentală este această rezistenţă a cuplului. Cred că o altă consecinţă omenească este faptul că s-au redus urieşeşte numărul de cupluri noi. A fost foarte greu acum ca băiat tânăr să faci cunoştinţă cu o altă tânără dacă nu ai o iubită. Chiar şi dacă ai, era dificil. Nu ai unde să te duci ca tânăr să întâlneşti o fată. Este foarte greu din punctul acesta de vedere. Am văzut şi cununiii la Sfat cu mască. Cei doi îşi scoteau masca pentru ca să se sărute în mod simbolic”, a afirmat jurnalistul.

O altă lecţie de viaţă desprinsă din experienţa crizei coronavirusului este legată de accesul la internet, iar concluzia jurnalistului este că de acum încolo comunicarea online va avea o contribuţie majoră în modul de transmitere a informaţiilor.

Citește și: Tânărul bătut de șeful Poliției Bolintin Vale rupe tăcerea: ‘M-au omorât, cu bâte, cu pulane. M-a leșinat’

“O concluzie de viaţă se referă la internet. Presa a neglijat în această perioadă, concentrându-se numai pe numărul de morţi şi infectări, consecinţele socio-psihologice ale acestei crize. Una dintre ele este pătrunderea masivă în viaţa fiecărui cetaţean a internetului. El va rămâne, va aduce o contribuţie majoră la telemuncă. Sunt aproape sigur că acum s-au verificat multe activităţi care s-au dovedit că pot fi făcute de acasă, ceea ce va avea consecinţă la reducerea traficului. Cred că oamenii au descoperit mult mai mult ca înainte comunicarea pe internet, prin skype, prin zoom şi alte aplicaţii. O mare parte a informaţiilor au fost luate de pe internet. Cum îmi spunea mie Victor Ponta, reţelele sociale au câştigat enorm. Din punct de vedere al comunicării politice, partidele trebuie să ţină cont de aceste reţele, bloguri. Lucrurile acestea mai puţin oficiale au câştigat enorm ca încredere în ochii populaţiei”, a susţinut publicistul.

Citește și: Avocata Dănilă Lorena: Despre atribuțiile Poliției Române în contextul stării de urgență

Ion Cristoiu crede că acest lucru va influenţa şi televiziunea, aşa cum o ştim noi. Chiar dacă vor fi păstrate studiourile, cu invitaţi faţă în faţă, televiziunile vor avea şi emisiuni online, care le vor permite, cu un cost minim, să intervieveze pe oricine, din orice colţ al lumii, inclusiv demnitarii noştri.

“Ca o descoperire personală, cred că va fi o modificare şi la televiziuni. Sigur că se va reveni la munca în studio, dar cred că se vor păstra emisiuni online, cum fac eu interviurile acestea online pe cristoiutv. Va pătrunde şi în viaţa televiziunilor acest element. Costă puţin, poate fi făcut la distanţă cu oricine. Şi am descoperit şi eu posibilitatea de a transmite emisiuni în direct pe youtube.(...) Demnitarii ar trebui să aibă un fel de ministudio la ei la serviciu să poată să intre oricând în direct. Cred că principala lecţie de viaţă a fost descoperirea de către toate categoriile de vârstă a internetului şi această descoperire, experienţă va rămâne în conştiinţa marii majorităţi a românilor", a mai spus jurnalistul.

Citește și: Un jurnalist rupe tăcerea: ‘Cum promovează liberalii în funcții ”penalii” de altădată’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.