Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu, ANALIZĂ TĂIOASĂ: Cazul Nicolae Ciucă-Plagiator: Arma stalinistă a Dosarului. Sunt COVINS că a copiat

2.bp.blogspot.com
ion cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu susține că e convins că Nicolae Ciucă a plagiat în lucrarea sa de doctorat însă spune că acesta nu este un motiv suficient de bun încât să îi poată cere demisia și asta pentru că, spune Cristoiu, dezvăluirile despre plagiat sunt arme politice.

"Nu acesta e însă principalul motiv pentru care n-am cerut și nu voi cere ca Nicolae Ciucă să-și dea demisia. Chiar dacă n-am nici o îndoială că a copiat atunci, în 2003, ceea ce azi se numește plagiat. Motivul e același pentru care n-am cerut demisia lui Victor Ponta în 2012, cînd a fost acuzat de plagiat, nu m-am înscris în corul care a cerut demisia lui Florin Cîțu din funcția de premier acuzat de a fi fost penal în urmă cu 21 de ani și l-am apărat pe Florin Roman în Scandalul cu așa-zisul plagiat din teza de masterat.

Citește și: Medicul Răzvan Constantinescu a EXPLODAT: Cazurile Cîțu-Pârnaie și Ciucă-Plagiat. Funcții pentru oameni șantajabili

Care e acest motiv? Pentru a răspunde se impune să precizez că, după 31 de ani de comentare aproape zilnică a Actualității, am ajuns la concluzia că un demnitar, un politician trebuie supravegheat și judecat pentru ceea ce face în prezent și nu pentru ceea ce a făcut el în trecut. Dacă în prezent un demnitar e prins cu o afacere de corupție, dacă a comis un accident, dacă a încălcat regulile de protecție și mai ales dacă a gestionat catastrofal o criză din domeniul său de activitate, atunci el trebuie să demisioneze sau să fie demisionat. Din acest punct de vedere bine ar fi fost ca presa să ducă o campanie pentru ca Lucian Bode, ministrul de Interne, sau, măcar Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei, să demisioneze în urma accidentului criminal prin care o fetiță și-a pierdut viața. Bine era dacă presa ducea o campanie pentru ca Virgil Popescu, ministrul Energiei, să demisioneze ca urmare a dezastrului național numit creșterea facturilor la Energie.

De pe vremea lui Traian Băsescu s-a ivit și a înflorit însă folosirea în răfuiala politică a armei staliniste a Dosarului sau mai bine zis, a petelor de la Dosar. Unui demnitar nu i se poate reproșa mare lucru în ce privește activitatea sa prezentă. Cum însă el trebuie lichidat sau măcar pus la punct, i se caută în trecut o pată, știută de Băieții de bine, i se scoate la iveală sub forma unei dezvăluiri de presă și i se regizează o campanie politico-mediatică. De cele mai multe ori faptele din trecut au fost comise mulți ani în urmă. Ele sînt știute de cei interesați, dar ținute în sertar pentru a fi folosite în clipa cînd respectivul trebuie blocat", scrie Ion Cristoiu pe blogul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.