Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu anunță BOMBA de după prezidențiale: Guvernul Orban va fi REMANIAT

ion cristoiu

Guvernul Orban are zilele numărate, urmând să fie remaniat, iar în componența acestuia să intre și reprezentanți ai USR sau PMP, a afirmat analistul politic Ion Cristoiu. Jurnalistul nu exclude nici varianta ca premierul Ludovic Orban să demisioneze.

Vezi și: Acuzat că i-a spus lui Liviu Dragnea tot ce se întâmpla în Piața Victoriei, pe 10 august, fostul șef din MAI dă detalii: Nu am vorbit nici măcar pe stația radio

Ion Cristoiu consideră că posibilitatea ca Guvernul Dăncilă să fi avut o contabilitate paralelă, respectiv două bugete, unul public, aprobat în Parlament, și celălalt ascuns, care să finanțeze baronii PSD, așa cum a susținut ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, este practic imposibilă, conform Mediafax.

“Nu, el a spus că era o contabilitate nu vizibilă propagandistic, ci prezentată în Parlament ceea ce este, practic, imposibil. Niciun funcționar de acolo, de fapt una din marile erori ale acestui guvern și probabil că se va corecta după alegeri, eu sunt sigur că el va fi remaniat, dacă nu chiar domnul Orban își va da demisia și guvernul va fi lărgit cu USR sau cu PMP sunt aproape sigur, adică își va da demisia, nu știu, s-ar putea ca tot el să preia…”, a susținut analistul politic.

În opinia sa, acest Guvern nu poate rămâne în funcție, subliniind că lui Ludovic Orban îi place să vorbească mult, ceea ce creează impresia de sporovăială, superficialitate.

„Guvernul a fost făcut pe picior, adică a fost făcut un guvern mai mult ca să poată să spună Klaus Iohannis că a făcut Guvernul. Nu poate să rămână (...) Deocamdată presa de dreapta este destul de sceptică, foarte primejdios, Ludovic Orban este un mare actor mediatic, e bolnav după apariții media, vorbește mult, e foarte important, vorbește mult (...) un premier care vorbește mult e primejdios pentru că e riscul să spui prostii. Adică acceptă orice interviu, face declarații peste tot, toate acestea dau la un moment dat impresia de sporovăială, de lipsă de concretețe și dă posibilitatea să ai declarații contradictorii. O dată vii și spui voi introduce taxa auto, a doua zi spui că nu”, a explicat jurnalistul.

Citește și: Dan Barna ‘a luat foc’- Ne-au otrăvit trecutul, ne compromit prezentul și ne anulează viitorul .

Ion Cristoiu a subliniat că, dacă premierul Orban va accepta în continuare ca președintele Iohannis să-i dea directive, atunci va avea o mare problemă deoarece va fi „șuntat” de proprii miniștri.

„Probabil că aici a dictat direcția Klaus Iohannis, după asta domnul Ludovic Orban va avea o enormă problemă, dacă domnul Klaus Iohannis continuă să fie educatoarea de grădiniță a lor. Adică, garantez… (...) nu-i constituțional, dar în primul rând este incorect față de premier. (...) Fundamental să păstrezi autoritatea celor din subordine a mașinăriei pe care te bazezi. Păi în momentul ăsta îi chemi pe miniștri acolo. De ce nu se întâlnește numai cu premierul? Și la un moment dat, miniștrii nu vor mai ține cont de premier. Doi, de regulă, indiferent și când au fost premieri și președinți de aceeași culoare se face o camarilă. Atât la Victoria, cât și la Cotroceni. Acea camarilă este mai periculoasă decât cei doi. Cei doi se pot înțelege (...)”, a mai spus analistul politic.

Premierul Ludovic Orban a declarat săptămâna trecută că Guvernul lucrează la introducerea unei taxe pentru mașinile la prima înmatriculare, care va fi percepută ca o taxă de poluare. Ulterior, Orban a precizat că trebuie să se consulte cu reprezentanții Comisiei Europene și că, oricum, în cursul anului viitor nu va apărea o taxă nouă.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat joi că analizează sesizarea procurorilor pentru constituirea unui grup infracțional organizat în domeniul financiar de către persoane din PSD, care au folosit două variante de buget, asemenea gansterului Al Capone. Ministrul spune că guvernele PSD au condus România după două bugete, un buget prezentat în Parlament și altul nepublic, pentru finanțarea baronilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.