Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu aruncă în aer CURSA pentru șefia PSD: 'Nu, nu mimează democrația, este expresia mortăciunii partidului'

bzi.ro
cristoiu

Ion Cristoiu face o analiză a congresului extraordinar al PSD de sâmbătă, considerându-l un moment de răscruce în viața partidului. La emisiunea “Gândurile lui Cristoiu”, jurnalistul nu a exclus ipoteza ca un eșec al Vioricăi Dăncilă la șefia PSD să ducă la căderea Guvernului, conform Mediafax.

Ion Cristoiu a explicat că un alt președinte în afara Vioricăi Dăncilă ar putea revendica funcția de premier sau se va crea o dublă comandă, cum s-a întâmplat în mandatul lui Liviu Dragnea . “Dacă ajunge altcineva președinte și vrea ea să fie premier, Ecaterina Andronescu de exemplu, deci avem două situații, se mulțumește cu funcția de președinte și atunci avem iar dubla comandă pentru că va avea și ea, ca și Dragnea, camarila ei și va vrea să impună punctul de vedere sau se va ajunge la situația că ea vrea să fie premier, spre deosebire de Dragnea poate, că nu e penală. Ca să devină premier trebuie ca 1.- partidul să depună moțiune de cenzură împotriva propriului premier, sau să demisioneze Viorica Dăncilă”, a susținut jurnalistul.

Citește și: Se conturează TABERELE în PSD - O organizație anunţă că o SUSȚINE DESCHIS pe Viorica Dăncilă la șefia PSD

Acesta a afirmat că numărul mare de candidați dă bine la imaginea partidului, altfel, un candidat unic ar fi fost “ o reluare a afacerilor lui Dragnea”. Totuși, analistul politic a remarcat că niciun candidat nu și-a prezentat programul cu care intră în congres.

“Întorcându-ne la concurența la șefie, nu e un semn bun al revigorării partidului, deoarece cel puțin eu, dar bănuiesc că și dumneavoastră, ați auzit până acum cei care candidează zicând ceva? Nu, nu mimează democrația, este expresia mortăciunii partidului (...)”, a susținut Ion Cristoiu.

În opinia sa, o direcție în care ar trebui să meargă partidul ar fi reînvierea mândriei de a fi pesedist. “PSD e într-un moment de răscruce, adică poate să o ia în jos sau poate să o ia în sus, este un moment de răscruce ca partid. El ar trebui să promoveze sau să reabiliteze mândria de a fi PSD-ist, adică există la ora actuală, a fi PSD-ist, dacă ați observat, e considerat ca fiind, așa, ceva groaznic, o rușine”, a afirmat jurnalistul.

De asemenea, Ion Cristoiu a susținut ideea ca aripile existente în partid să fie recunoscute statutar și a subliniat necesitatea ca viitoarea echipă de la conducerea PSD să conțină nume neimplicate în scandaluri sau legate de baronii locali.

“În legătură cu echipa, eu cred că un moment foarte important îl va constitui oamenii din echipă, adică dacă sunt baroni iar s-a terminat, părerea mea că ar trebui să fie pe lângă Viorica Dăncilă, ea nu e baroneasă, să fie totuși nume mai puțin implicate în scandaluri și mai puțin recunoscute ca baroni locali”, a spus jurnalistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.