Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu, atac la Traian Băsescu: Traian Băsescu își justifică mizeria...

traian basescu vapoare nave flota

Reacţia dură a lui Traian Băsescu la adresa jurnalistului B1TV, Silviu Mănăstire nu i-a rămas indiferentă lui Ion Cristoiu. Fostul şef al statului a avut o ieşire extrem de dură la adresa lui Mănăstire după ce ziaristul a făcut o serie de dezvăluiri în emisiune.

Detalii aici: Traian Băsescu, mesaj pentru o vedetă B1 TV: Tu în ce regim mănânci c...t după model Antena 3?

Cristoiu se întreabă de ce nu a intervenit nimeni şi nu a luat poziţie după ieşirea lui Băsescu. "Traian Băsescu scrie despre Silviu Mănăstire că mănîncă c…t pe postul B1Tv. Jurnalistul, postul, ceilalți confrați nu reacționează. Să cred că-i dau dreptate lui Traian Băsescu?! N-am o relație apropiată cu Silviu Mânăstire, cum, de fapt, n-am sau nu mai am cu nici un jurnalist tînăr sau bătînd a coacere matură. Mai multe cazuri de corupție dezvăluite de pastilele sale în ultimul timp, Silviu Mănăstire le-a pus sub semnul Regimului Băsescu. Există un regim Băsescu? Firește că da. E dat de cei 10 ani de mandat ai lui Traian Băsescu în care fostul președinte a făcut în țara asta ce-a vrut el. Uneori lucruri bune, alteori lucruri rele. După opinia mea, de regimul Traian Băsescu țin nu numai lucrurile bune, dar și lucrurile rele. Printre lucrurile rele, la loc de frunte se situează jefuirea fără precedent bogăției naționale la nivel înalt, guvernamental, prin Afaceri demne de a rămîne în Istoria României, alături de Afacerea Tramvaielor, de Afacerea Skoda, de Afacerea Strousberg, drept întruchipări ale banditismului cu guler alb. Sumele obținute direct din trezorerie prin intermediul unor pușculițe găsite de SRI au ajuns în buzunarele mahărilor din PDL. O parte din ei s-au dus în vilele camarilei lui Traian Băsescu", spune jurnalistul într-un editorial pe propriul blog.

Citeşte şi: Victorie istorică în instanță: Primul proces colectiv împotriva unei bănci câștigat de ANPC

Cristoiu nu se opreşte aici. Continuă seria de întrebări, mai ales la adresa fostului preşedinte. "Știa de aceste jafuri Traian Băsescu? N-are importanță dacă știa sau nu. S-au petrecut în timpul cînd el a fost mai mult decît un președinte de Republică. S-au petrecut în timpul cînd el a fost Tătucul națiunii. Greșește Silviu Mănăstire atribuind afaceri precum cea de la ANRP regimului Traian Băsescu? După opinia mea, nu. Dar chiar dacă ar greși, ar fi vorba de dreptul legitim al unui ziarist de a se pronunța liber despre faptele și vorbele politicienilor din România. Și în aceste condiții, politicienii nu-i pot răspunde ziaristului respectiv decît cu argumente temeinice, menite a dovedi opiniei publice faptul că greșește. Mă număr printre jurnaliștii care de a lungul timpului am scris despre politicieni lucruri înfiorătoare. Nici unul nu mi-a răspuns scriind negru pe alb că mănînc c… t!

Citeşte şi: INEDIT Un subprefect a dat lovitura: A câştigat o grămadă de bani la televizor

Nici măcar Vadim n-a făcut asta, deși răposatul a întruchipat postdecembrist la modul absolut huliganismul de presă. N-am întîlnit, în cei 26 de ani de postdecembrism, nici o reacție asemănătoare a unui politician la zicerile unui ziarist. Cum e posibil să scrie așa despre un jurnalist, pe post de replică, fostul președinte al României, actual lider de partid? În final, Traian Băsescu își justifică mizeria prin faptul că pe facebook e un om liber să scrie ce vrea. Sigur că e un om liber să scrie ce vrea din punct de vedere legal. Dar din punct de vedere al minimelor norme civilizate, al ceea ce este și mai ales al ceea ce vrea să întruchipeze, Traian Băsescu nu e un om liber. Dacă într-un fel reacția lui Traian Băsescu nu m-a surprins prea tare, în ultimul timp pe fostul președinte lăsîndu-l nervii, în schimb m-a surprins, dacă nu chiar m-a uluit, reacția lui Silviu Mănăstire. Mă așteptam de la un jurnalist atît de aspru în pastilele sale televizate să-i răspundă lui Traian Băsescu dacă nu cu aceleași arme, ale maidanismului de Internet, atunci măcar cu o tăioasă punere la punct. A reacționat Silviu Mănăstire? Cum să nu! A reacționat făcîndu-l pulbere pe Liviu Dragnea. Într-un stil prin nimic diferit de cel golănesc al lui Traian Băsescu.

Citeşte şi: OFICIAL Dacian Cioloş şi-a numit trei oameni importanţi în poziţii cheie

De altfel, Traian Băsescu n-are complexe să numească postul. În aceste condiții, atacul vizează și postul, nu numai pe Silviu Mănăstire. A reacționat B1Tv la un asemenea atac? Firește că nu. Cum să reacționeze, apărînd demnitatea unui jurnalist al postului cînd Traian Băsescu a devenit pentru B1tv un fel de Gigi Becali pentru emisiunile lui Dan Capatos. Nu există dezbatere din prime time în care, indiferent de subiect, Traian Băsescu să nu fie sunat și rugat să-și spună părerea despre subiectul respectiv. E atît de mare datoria morală a lui Sorin Oancea față de Traian Băsescu încît ditamai postul să tacă chitic cînd despre un jurnalist de-al său fostul președinte scrie negru pe alb că mănîncă c…t pe postul al cărui proprietar și director e chiar Sorin Oancea?", a încheiat Ion Cristoiu.

Citeşte şi: Ce mesaje trimit oamenii lui Traian Băsescu alegătorilor din București / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.