Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu - Dacian Cioloș este propulsat după modelul Klaus Iohanis

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dacian Ciolos

Analistul politic Ion Cristoiu a declarat luni, într-un interviu pentru MEDIAFAX și Gândul.info, că Dacian Cioloș a fost menținut în atenția publică după demisia din funcția de premier, iar la momentul oportun i s-a creat și dat pe mână un partid, PLUS, pe post de vehicul electoral, potrivit mediafax.

Analistul politic Ion Cristoiu spune că, în opinia sa, o mișcare similară s-a făcut și în cazul Klaus Iohannis, adus de la Primăria Sibiu și pus candidat la prezidențiale din partea unei alianțe PDL-PNL.

“Dacian Cioloș a găsit un partid pe piață, acum îmi dau seama că la partid e un fel așa, ca la mall. Au găsit acolo un partid, care era PLUS, nu era făcut de el, sigur a ieșit și scandal, și l-a luat, a devenit proprietar și după asta a făcut acest Congres. Inițial, eu judecând din experiența acestor congrese de înființare, convenții posdecembriste, sunt foarte bine organizate. Nu numai că sunt bine organizate, democratice nu sunt, nu am văzut la niciun partid, dar e un moment de mare mediatizare. La acest Congres, am întâlnit și foarte multe stângăcii, din astea de improvizație și cel mai ciudat e faptul că nu a fost o preocupare de mediatizare. Eu, de exemplu, aș fi trimis inclusiv lui Ion Cristoiu o invitație, nu știu dacă venea sau nu venea, și materialele. Eu, de exemplu, om serios, am căutat documentele acestei Convenții, inclusiv cuvântarea lui Cioloș și nu am găsit-o nicăieri. Au un site acolo, care nu e actualizat, site-ul partidului, deci nu a existat nicio preocupare de mediatizare”, a explicat Ion Cristoiu.

Jurnalistul a remarcat, totodată, și o ciudățenie în evoluția politică a lui Dacian Cioloș, după ce acesta a părăsit postul de premier în 2017.

“Studiind cazul Cioloș s-a ivit o ciudățenie. Cioloș mi-a lăsat impresia, după ce nu a mai fost premier, că e o personalitate căreia i se caută o platformă, un vehicul, un transportor, cum spun eu. Foarte interesantă evoluția lui. El cade, pleacă. Când a plecat în 4 ianuarie 2017 din funcția asta, el nu mai era nimic. Sunteți de acord, nu? Era un simplu cetățean. Nimic, nimic, în sensul că nu avea ziar, nu avea slujbă, cutare. Cu toate acestea, de regulă, în România postdecembristă cine a căzut dintr-o șefie, s-a terminat. Vă dau exemplu de zeci de politicieni, chiar mari. Cu toate acestea imediat, în 2017, începe o mașinărie, nu pot să spun cine era în spatele ei, care mereu vorbea de Cioloș și înnebuneai, el nu avea partid și lumea îl vâna în toate sondajele. Spun că el a fost păstrat în atenția opiniei publice, ba chiar băgat în față. Este o ciudățenie pentru că nu era niciun motiv (…) Avea nevoie de ceva. Dacian Cioloș dacă era pe vremea romanilor i se dădea o legiune, adică era un comandant. Dacă era pe vremea țarului, i se dădea o gubernie”, subliniază Ion Cristoiu.

La întrebarea dacă, în acest caz, s-ar putea face o comparație cu apariția lui Klaus Iohannis în liga mare a politicii, analistul politic a răspuns: “ Exact. Avem cel mai bun exemplu Iohannis căruia i se face un partid din PDL și PNL și, deodată, este adus și pus în fruntea acestui partid. Deci, undeva pe Dacian Cioloș se pariază”.

Dacian Cioloș a fost ales sâmbătă, cu majoritate de voturi, în funcția de președinte al Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS) în cadrul Convenției Naționale, pentru un mandat de un an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.