Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu, ANALIZĂ INCENDIARĂ: cine a SCURS în presă informațiile despre pactul Ciolacu - Orban

bzi.ro
cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu analizează știrea care a făcut vâlvă în spațiul public, ieri. Conform informațiilor apărute în presă, Ludovic Orban și Marcel Ciolacu au făcut un pact. Marcel Ciolacu a bătut palma cu Ludovic Orban pe anticipate la schimb cu alegerea primarilor în două tururi. În acest sens, pentru a putea fi dat startul anticipatelor, moțiunea împotriva Guvernului Orban va trece. Tot potrivit sursei citate, PSD și-ar fi luat angajamentul ca să nu voteze un alt guvern PNL, iar Ludovic Orban va rămâne premier interimar. Totodată, ambele alegeri, anticipatele și alegerea primarilor într-un singur tur, ar urma să aibă loc pe 21 iunie. Ion Cristoiu spune că însuși Ludovic Orban ar fi dat informațiile către presă.

Citește și: CIRC DIPLOMATIC! Ambasada României din Londra e ACUZATĂ că nu și-a plătit chiria: datoriile se ridică la 75.000 de lire sterline

 

"Dar chiar și dacă ar fi adevărată, chestiunea cine a dat-o dintre cei doi – Ludovic Orban și Marcel Ciolacu – sau mai precis, cine a avut interes s-o dea rămîne.

Răspunsul la întrebare cere luarea în calcul a momentului din Parlament.

Știrea a apărut înainte de votarea Moțiunii de cenzură.

Soarta Moțiunii depinde fundamental de interesele parlamentarilor.

Dacă aceștia sînt convinși că trecerea Moțiunii înseamnă alegeri anticipate în 21 iunie 2020, nu vor vota în veci căderea Guvernului. Legea celor două tururi nu intră în conflict cu interesele parlamentarilor de a rămîne în funcție pînă în decembrie 2020. Conducerea PSD susține pe toate drumurile că picarea Guvernului Orban nu înseamnă declanșarea anticipatelor. Poziția conducerii PSD e dată de teama ca nu cumva parlamentarii PSD să voteze împotriva Moțiunii. Cine are interes ca Moțiunea nu să fie votată? Ludovic Orban. Oricît ar părea de ciudat știrea a fost dată presei de către Ludovic Orban", scrie Ion Cristoiu pe blogul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.