DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ion Cristoiu DESFIINȚEAZĂ noile restricții: Intimidare, înfricoșare, teroare

2.bp.blogspot.com
ion cristoiu

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că noile restricţii intrate în vigoare duminică reprezintă o nouă manifestare a tendinţelor autoritariste ale coaliţiei de centru dreapta de la guvernare şi susţine că măsurile impuse de Cabinetul Cîţu se bazează pe impunerea lor cu forţa.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

Duminică, 28 martie 2021, au intrat în vigoare noile restricţii, decise de Guvern în şedinţa de joi, 25 martie 2021 sub semnul a ceea ce se numeşte în chip oficial Lupta împotriva noului val al Pandemiei.

Citește și: Timișorenii s-au SĂTURAT de restricții și carantină - PROTEST la casa lui Dominic Fritz: Afară, afară, javră ordinară

N-are rost să trec în revistă aici măsurile adoptate de Regimul Klaus Iohannis. Se impune însă a evidenţia câteva trăsături ale acestora, care-şi vor spune cuvântul în confruntarea pe zi ce trece tot mai puternică dintre Regim şi Populaţie, o confruntare începută deja în noaptea de duminică spre luni:

a) Au venit peste noapte, după o lungă perioadă de cultivare, de către Preşedinte îndeosebi, a imaginii de Românie ocolită de noul val. În timp ce în întreaga Europă, liderii ieşeau în public pentru a semnala ivirea Pericolului şi pentru a anunţa măsuri draconice, în România liderii se grăbeau să minimalizeze Pericolul, cultivând, din motive electorale sloganul unei victorii a Guvernului de Centru-Dreapta în lupta împotriva Pandemiei. În discursul oficial, virusul , ajuns la graniţa României, o luase la fugă văzând că la Cotroceni veghează Klaus Iohannis iar la Palatul Victoria Florin Cîţu. Această măsluire iresponsabilă a realităţii a creat în rîndul românilor iluzia că la noi nu vor fi luate măsuri de restricţie. Cei din Horeca nu s-au pregătit sufleteşte pentru închiderea forţată, iar cei din învăţământ, pentru revenirea la online. Această situaţie a adâncit în rândul românilor credinţa că măsurile sunt luate, pentru că aşa vrea Guvernul şi nu pentru că le impunea viaţa.

b) În aplicarea noilor măsuri regimul s-a conformat rapid indicaţiei date de Florin Cîţu de a intimida Populaţia printr-un incalificabil val de avertismente, ameninţări şi mai ales prin desfăşurarea în stradă a unei demonstraţii de forţă. În orice poliţist român stă un miliţian. Poliţiştii s-au grăbit, aşadar, să facă paradă de bulane şi procese verbale. Duminică, Bucureştiul arăta ca un oraş asediat. Hoarde de inspectori şedeau duminică seara la uşile localurilor pândind momentul pentru a se precipita asupra patronilor, trataţi ca nişte infractori. Că e vorba de un pariu pe intimidare, pe înfricoşare, pe teroare, ne dovedeşte şi năpustirea asupra ţării a unor hoarde de controlori:

De la poliţişti până la inspectori din diferite Autorităţi ale statului.

Va rămâne în istoria Strivirii individului de către Stat în regimul Iohannis măsura paranoică anunţată de prefectul de Prahova, Cristian Ionescu, membru al Camarilei lui Ludovic Orban din PNL, pentru weekend:

„La acţiunea de control ce va avea loc în acest weekend vor participa peste 400 de angajaţi de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Gruparea de Jandarmi Mobilă «Matei Basarab», Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Inspectoratul Teritorial de stat pentru Controlul în Transportul Rutier”.

Bogdan Berechet, şeful Poliţiei Capitalei, a făcut turul televiziunilor pentru a se făli cu formidabila mobilizare a forţelor de ordine împotriva populaţiei civile. Poliţişti şi jandarmi vor controla, verifica, fluiera şi sancţiona tot ce-ar putea mişca în front.

În ultima vreme, opinia publică a luat cunoştinţă de abuzurile incredibile ale forţelor de ordine. La indicaţia lui Florin Cîţu, forţele de ordine nu numai că au primit dezlegare la abuzuri, dar mai mult, au fost îndemnate să comită abuzuri. Experienţa stării de urgenţă a arătat că aşa-zisa aplicare a Legii poate fi pentru forţele de ordine un generos prilej de a comite abuzuri.

Acum, forţele de ordine au primit ordin să comită abuzuri.

Departe de noi gândul de a îndemna la nerespectarea măsurilor de protecţie.

Mă număr printre cetăţenii care le respect cu maximă conştiinciozitate.

Nu pot fi de acord însă cu această nouă manifestare a tendinţelor autoritariste ale Coaliţiei de Centru Dreapta de la Guvernare. Pe zi ce trece asistăm la un proces spectaculos de degradare a democraţiei în România. Condiţiile de fond ale democraţiei – transparenţa, respectarea legii, refuzul de a înfrumuseţa realitatea, dialogul cu cetăţenii – sunt puse la îndoială de Preşedinte, de premier, de membrii Guvernului, de noii primari. Aşa cum am mai scris, pe fondul exasperării crescânde a populaţiei faţă de eternizarea restricţiilor se impunea un uriaş şi inteligent efort al regimului de a obţine colaborarea cetăţenilor în aplicarea măsurilor. S-a dovedit că eficienţa restricţiilor depinde fundamental de convingerea populaţiei că ele sunt un rău necesar, un mijloc de a face faţă Pericolului.

Noile măsuri impuse de Guvern nu dezvăluie o clipă efortul de a obţine colaborarea populaţiei.

Aplicarea lor se bazează exclusiv pe impunerea cu forţa.

Asta nu numai că va face ineficiente măsurile, dar mai mult va creşte nemulţumirea socială. Şi nu-i exclus să asistăm la o Revoltă spontană împotriva Restricţiilor care va fi în realitate şi o Revoltă faţă de politica Pumnului”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.