Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu, despre noua comicărie a Guvernului Orban: 'Să fie vorba de o nuntă sub acoperirea de Relansarea Economiei?'

2.bp.blogspot.com
ion cristoiu

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu afirmă că, deşi Guvernul menţine unele restricţii şi nu vine cu noi msuri de relaxare de la 1 iulie, acelaşi Guvern anunţă că va prezinta miercuri un plan de relansare economică postcoronavirus în grădina unui restaurant, un local neavenit pentru eveniment.

Prezentăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

„Luni, 29 iunie 2020, Biroul de presă al Guvernului a remis redacţiilor următorul ANUNŢ DE PRESĂ:

„Miercuri, 1 iulie a.c., ora 18:00, va avea loc evenimentul de prezentare a Planului Naţional de Investiţii şi Relansare Economică elaborat de Guvernul României, cu participarea preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi a premierului, Ludovic Orban. Evenimentul se va desfăşura în grădina Clubului Diplomatic Bucureşti, Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, nr. 2B.

Jurnaliştii au acces la eveniment începînd cu ora 16:30. Televiziunile care doresc să transmită live au acces doar cu rucsac 4G şi/sau cu echipamente wireless. Solicitările de acreditare (maximum două persoane/instituţie media) se transmit la adresa presa@gov.ro pînă marţi 30 iunie a.c, ora 17:00, comunicînd nume/prenume/instituţia de presă. Alocuţiunile vor fi transmise live pe paginile de Facebook şi Youtube ale Guvernului.

BREAKING Criminalul care a incendiat o fată de 17 ani în Mehedinți a murit

Organizatorii vor pune la dispoziţie transmisia live a evenimentului, iar datele de satelit vor fi anunţate miercuri, 1 iulie.”

Faţă de cele de mai sus, îmi permit să observ:

Din cîte ne spune inteligenţa încă neafectată de Coronavirus, Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, fie el elaborat de Guvernul Ludovic Orban, e un Document de mai multe sau mai puţine pagini. Un Document poate fi cel mult citit. Ce va să zică „evenimentul de prezentare” a unui document? Formularea ne trimite imediat cu gîndul la o prezentare de modă, La o prezentare de modă, mai ai ce vedea, dacă ne gîndim că prin faţa noastră defilează femei şi bărbaţi sau, mai nou, femei, bărbaţi şi alte genuri. Dar un Document? Cum poate fi el prezentat şi nu oriunde, ci în Grădina Clubului Diplomatic din Bucureşti? Pe site-ul Clubului sîntem invitaţi să-i ardem o nuntă în Grădina Clubului Restaurantului:
„Nunta la clubul Diplomatic este alegerea pentru o nuntă de vis sau pentru o cununie civilă de neuitat.”

Să fie vorba de o nuntă sub acoperirea de Relansarea Economiei?

Textul, pentru că totuşi de un text e vorba, chiar dacă la elaborarea acestuia a contribuit şi Duhul Sfînt de la Cotroceni, nu poate fi subiectul unui Eveniment. Dacă ne gîndim că Evenimentul va avea loc în grădina Clubului Diplomatic, loc tradiţional de petreceri mai mult sau mai puţin simandicoase, ne bate gîndul că Planul nu va fi citit, ci interpretat de membrii guvernului, suiţi pe scenă, în acompaniamentul la mandolină al lui Ludovic Orban. Florin Cîţu, cu vocea lui de Eunuc, va fi, desigur, pe post de soprană, în timp ce Violeta Alexandru, avînd în vedere postările de la miezul nopţii, va fi pe post de Dracula răguşit. Asta dacă Evenimentul va fi unul de operetă. Dacă va fi unul cinematografic, atunci televiziunile, care pot veni cu o oră jumătate înainte, vor transmite în direct un film în care evident, ţinînd cont de tendinţele din America, negrii vor interpreta creşterea salariilor, iar albii, strîngerea dărilor.

Un nou FOCAR de coronavirus din România: la fel ca TOATE celelalte, e într-o unitate închisă, controlată strict

Lăsînd gluma la o parte, transformarea unui moment de Politică Economică, într-un Eveniment desfăşurat în Grădina Clubului Diplomatic, mi se pare o nouă comicărie a Guvernului Ludovic Orban. Mai întîi pentru că un Document precum un Plan de investiţii nu poate fi pretext de sindrofie într-un loc dedicat nunţilor şi cununiilor civile. El se prezintă într-un cadru auster precum Palatul Victoria sau Palatul Cotroceni, cu posibilitatea jurnaliştilor de a pune întrebări de specialitate. Apoi, sindrofia, pentru că la Clubul diplomatic doar despre o sindrofie poate fi vorba, are loc într-un context în care acelaşi Guvern întreţine o atmosferă de panică printr-un efort uriaş de manipulare a opiniei publice. Lumea moare şi baba se piaptănă. Lumea, adică toţi cei care lucrează în Horeca, toţi cei care lucrează în teatru, muzică, film, în cultură, care nu cunoaşte noi măsuri de relaxare, iar regimul o pune de o serbare.

2. Pe 23 iunie 2020, cu o săptămînă în urmă, adică, Preşedintele Klaus Iohannis a convocat la Cotroceni jumătate din Guvernul României pentru a lucra împreună la Planul Naţional. Şedinţa a durat două ore, de la 13 la 15, cînd Klaus Iohannis a ieşit în pridvorul Palatului pentru a spune Naţiunii să se spele pe mîini. Potrivit informaţiilor din presă, preşedintelui i s-a prezentat planul de Relansare economică aprobat de conducerea PNL. Dacă forma finală se prezintă abia pe 1 iulie 2020, înseamnă că practic, pe 23 iunie 2020, Klaus Iohannis i-a pus pe cei din Guvern să refacă tot documentul cu care s-au înfiinţat la Cotroceni.

3. Exploatînd rezultatele manipulării, Guvernul continuă să menţină restricţii care nu fac altceva decît să prăbuşească Economia. Ce rost are să prezinţi un plan intitulat pompos Naţional de relansare a Economiei cînd tot tu Guvern susţii că nu se ştie cînd ţara va beneficia de relaxarea totală. Pentru a relansa Economia e musai să relaxezi ţara. Asta deoarece relansarea Economiei nu e posibilă decît în condiţiile eliminării oricărei restricţii.

4. Ludovic Orban a declarat că „După prezentarea planului economic, obiectivul nostru este ca în maxim o lună de zile să adoptăm toate actele normative necesare pentru implementarea măsurilor din program”.

Aşadar Planul prezentat în Grădina Clubului Diplomatic din Bucureşti, acolo unde au loc nunţi, botezuri şi petreceri de zile de naştere, va începe să fie aplicat abia peste o lună. Evident, dacă Guvernul va reuşi să adopte într-o lună actele normative.

Gura păcătosului adevăr grăieşte.

Miercuri, în Grădina Clubului Diplomatic Bucureşti, va avea loc un banal moment de campanie electorală”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.