Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu, despre teoriile conspirației legate de coronavirus: 'Nu știu dacă vor dovedi că virusul este din laborator, oricum e o ciudățenie'

bzi.ro
cristoiu

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu spune că dreptul la îndoială este un drept fundamental și nu pune pe seama teoriei conspirației credința majorității românilor că noul coronavirus a fost creat în laborator, așa cum reiese din ultimul sondaj Avangarde.

Românii se uită foarte mult la televizor, 70% se informează de acolo, și, mai mult decât atât, este un procent de 50% care crede că virusul a fost creat în laborator, conform rezultatelor ultimului sondaj Avangarde.

Citește și: Dan Barna: ‘Senatorii USR au votat din greșeală proiectul privind brățările electronice pentru deținuți’

Ion Cristoiu susține că în cazul combaterii acestui virus e o ciudățenie, întrebându-se cum de specialiștii nu au reușit până acum să-i vină de hac în condițiile în care știu totul despre “rudele” sale, scrie mediafax.ro.

Prezentăm principalele declarații:

- Avem două momente de consum al informațiilor: unul care a căpătat amploare după criză și anume statul la televizor ca o ceremonie. Dacă pe vremuri, familia se reîntregea la prânz, acum întreaga familie se reunește la televizor și e momentul de seara, când te uiți ca la cinema. Celălalt mod de consum, foarte puternic, este pe internet și acolo pe internet s-au lansat aceste teorii ale conspirației.

Citește și: Daniel Zamfir iese la rampă: Legea, pe masa lui Iohannis. Spun răspicat ce vom face!

- După părerea mea este un termen neghiob, teoria conspirației. Dreptul la îndoială este un drept uman fundamental și de fapt definește diferența dintre noi și pisici.

- Probabil că după ce va trece această criză se va scrie, ca și după dărâmarea Turnurilor gemene, zeci de cărți, vor apărea și documente. Nu știu dacă vor dovedi că e din laborator, oricum e o ciudățenie.

Citește și: Raluca Turcan a rămas blocată în timpul şedinţelor online!

- Această ciudățenie se naște dintr-o întrebare: virusul, dacă e natural, a fost studiat până acum, nu e de pe planeta Marte, bănuiesc că pe glob sunt 1000.000 de doctori docenți cu doctorat în coronavirus clasic și totuși când apare o ramură nouă toate cunoștințele de până atunci s-au șters?

- Cum Dumnezeu de până la ora actuală nu i-a dat de hac pentru că, teoretic, a fost studiat până acum, cu excepția unui centimetru de cercetare care era ușor de făcut în momentul în care tu știi totul despre neamul acestui virus.

Citește și: România luată în vizor: ‘Țara unde spitalele sunt la fel de înficoșătoare precum coronavirusul’

- Cred că avem dreptul la îndoieli și nu înseamnă că formulăm teorii ale conspirației.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.