Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu dezamorsează BOMBA: 'Ministrul Justiției NU va cere în veci revocarea Codruței Kovesi'

Jurnalistul Ion Cristoiu pune punct speculațiilor existente în spațiul public conform cărora ministrul Justiției, Tudorel Toader, ar urma să ceara demisia șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. În acest sens, jurnalistul pleacă de la declarația recentă a lui Iohannis de la Palatul Controceni, când a susținut că este ”foarte mulţumit” de procurorul general şi procurorii şefi ai DNA şi DIICOT. Întrebat pe ce se bazează când face aceste afirmaţii, președintele a răspuns: "Pe informaţii"

VESTE ȘOC Guvernul Grindeanu ridică din umeri: 'NU mai sunt bani'

„După ce s-a declarat „foarte mulţumit”, nu doar mulţumit, de activitatea celor doi, Klaus Iohannis a surprins pe toată lumea susţinînd că nu va cere nimeni revocarea celor doi:
„Sincer, nu cred că cineva va solicita aşa ceva.
Reporter: Dar acum se face evaluare la nivelul Ministerului Justiţiei. Miercuri a avut loc o întîlnire cu domnul Augustin Lazăr.
Klaus Iohannis: Da, este foarte bine din cînd în cînd să se facă evaluări. Îi ajută pe cei evaluaţi să lucreze mai bine.
Reporter: (…) A existat această variantă a revocării practic a doamnei Kövesi, adică nu numai ca rezultat al analizei, chiar cei din coaliţie discută despre această revocare. Deci este foarte probabil sa vină propunerea. (…)
Klaus Iohannis: În politică să ştiţi că se discută multe multe lucruri şi ce trebuie şi ce nu trebuie. Dumneavoastră m-aţi întrebat dacă se ajunge la aşa ceva şi eu am spus că nu cred că va solicita cel care conform legii trebuie s-o facă acest lucru.”
Întrebat pe ce se bazează, Klaus Iohannis a răspuns misterios:
„Pe informaţii”.”, scrie jurnalistul pe blogul personal.
Jurnalistul a mai spus, că în urma declarațiilor ministrului Justiției, acesta a lăsat să se înțeleagă că nu va cere revocarea din fucnție a Laurei Codruța Kovesi și a lui Augustin Lazăr.

Înalta Curte: Hrebenciuc, arestat în baza unor stenograme MODIFICATE de SRI

„S-a crezut şi s-a spus imediat că Preşedintele se referă la informaţii primite de la SRI sau chiar de la liderii PSD în discuţii particulare. Nu ştim dacă Preşedintele deţine informaţii din aceste două surse.
Sigur e că însuşi Tudorel Toader a sugerat, în interviul din 12 martie 2017, că nu va cere revocarea celor doi:
„Realizator: E important acest termen pentru că, ştiţi, nerăbdarea e mare, Curtea Constituţională a făcut o motivare, cum spuneam, de 83 de pagini în zece zile şi e cu atît mai…
Tudorel Toader: Ştiu. Dar şi dvs şi noi toţi ştim că orice măsură aş lua, va avea o semnificaţie deosebit de importantă, dvs şi noi toţi ştim foarte bine că măsurile acestea… orice măsură dar asta despre care vorbim cu precădere trebuie să fie bine, bine fundamentată şi nu numai pe decizia Curţii. Cu siguranţă mulţi vor spune că este o încălcare gravă şi e suficientă această încălcare pentru a declanşă procedura de demitere. Dar, trebuie să vedem şi efectul, impactul acestei măsuri. Repet, mă întorc la condiţionalităţile MCV-ului, mă întorc la modul în care noi ne raportăm la instituţiile europene. De aceea, sunt convins în detrimentul unor critici, sunt convins în detrimentul celor care vor spune, repet, suficientă încălcare pentru luarea măsurii, că o astfel de măsură necesită o abordare, fundamentare complexă şi completă.”
Din cîte se vede, ministrul lasă să se înțeleagă că solicitarea de revocare nu se poate baza doar pe Decizia CCR și, prin urmare, e greu de crezut că la finele evaluării o va face el.
Adăugată declaraţiilor scăldate ale liderilor PSD, această precizare din partea lui Tudorel Toader arată că Preşedintele n-are nici o emoţie în privinţa dificilii misiuni de a se pronunţa asupra unei solicitări de revocare de la ministrul Justiţiei:
Aceasta nu va veni !
Şi atunci de unde şi pînă unde s-a ajuns la concluzia că ministrul îi va revoca pe cei doi ?
Cum de unde şi pînă unde ?
Din luarea dorinţelor drept realitate.
Vrabia mălai visează și în cazul Codruța Kovesi!”, completează Ion Cristoiu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.